STUDIU Tatuajele pot provoca infecţii şi după 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatuajele pot provoca infecţii chiar şi după 15 ani, după ce medicii au concluzionat că tuşul utilizat în cadrul tatuajelor se transmite în corp către ganglionii limfatici, care au un rol în îndepărtarea toxinelor în organism.

Concret, un studiu a demonstrat că efectul se poate manifesta chiar şi la mai bine de un deceniu după ce o persoană se tatuează. 

„Când o persoană doreşte să îşi facă un tatuaj, în general este foarte atentă la alegerea salonului pentru a fi sigură că sunt folosite ace sterile, care nu au fost folosite anterior. Nimeni nu verifică compoziţia chimică a culorilor, însă studiul nostru demonstrează că poate ar fi cazul să facă acest lucru”, a explicat Hiram Castillo, unul dintre autorii cercetării, citat de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, cercetarea a descoperit că nanoparticulele nocive de dioxid de titan prezente în tuşul utilizat la tatuaje pot călători prin corp şi se pot localiza în ganglionii limfatici unde pot cauza probleme de sănătate. 

„Cunoaştem faptul că pigmenţii prezenţi în tatuaje se deplasează în organism către ganglionii limfatici în urma dovezilor vizuale: ganglionii limfatici se colorează în nuanţa tatuajului”, a precizat şi Bernhard Hesse, unul dintre cei doi autori principali ai studiului.

Cercetarea a fost publicată în luna septembrie în „Scientific Reports”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite