Studiu: Vaccinul antigripal se poate administra şi prin intermediul unui spray

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil racit FOTO Shutterstock

Un grup de cercetători din Minneapolis, Statele Unite, a publicat un studiu în care se arată că vaccinul antigripal poate fi administrat şi prin intermediul unui spray, nu doar prin injectare. Această descoperire a fost făcută cu scopul de a trata copiii cu astm şi cei cu recidivă de respiraţie şuierătoare.

Cercetătorii americani au efectuat studiul în perioada 2007-2016, pe un eşantion de 4.771 de copii cu astm, cu vârste cuprinse între 2-17 ani, conform MedsBla.

Descoperirea cercetătorilor a fost făcută cu scopul de a găsi  modalitate orală de a trata copiii cu astm şi cu recidivă de respiraţie şuierătoare. Respiraţia şuierătoare fiind respiraţia care produse un sunet ascuţit.

Pe parcursul mai multor ani, copiilor şi s-a administrat, pe cale orală aşa numitul  „Vaccin Antigripal Intranazal cu Virus Inactivat (LAIV)", după administrare copiii nu au mai avut probleme respiratorii. În acelaşi timp, pe cale intravenoasă copiilor li s-a administrat şi  „Vaccinul Antigripal cu Virus Inactivat (IIV)".

Înaintea primirii vaccinurilor (LAIV) şi (IIV), copiii care au participat la studiu au mai fost vaccinaţi cu cel puţin un alt vaccin antigripal. La sfârşitul studiului, a fost efectuat un număr total de 7.851 de vaccinuri antigripale.

Rezultatele studiului contravin recomandărilor „Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor" din Statele Unite, acesta considerând că vaccinul (LAIV) nu este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, care suferă de astm.

Medicii care au fost implicaţi în acest studiu au fost împărţiţi în două grupe, un grup pentru vaccinul (IIV) şi un alt grup pentru vaccinul (LAIV). Până în anul 2010, medicii au recomandat vaccinul (IIV)  pentru pacienţii care suferă de astm, din 2010, aceştia au început să recomandate doar vaccinul (LAIV).


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite