Surse: Ministrul Sănătăţii îl propune ca şef la CNAS pe Vasile Ciurchea, fost şef al Casei, acuzat la rândul lui pentru nereguli la Cardul de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorina pintea. foto arhiva personala

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a înaintat propunerea pentru un nou preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate. Este vorba despre Vasile Ciurchea, fost şef al CNAS care la rândul lui a fost acuzat pentru nereguli privind licitaţia pentru sistemul unic prin care funcţionează Cardul de sănătate. Viorica Dăncilă i-a cerut demisia actualului şef al CNAS, Răzvan Vulcănescu, pentru problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a declarat, referitor la faptul că Vasile Ciurchea este cercetat de DNA într-un dosar de corupţie, că în cazul în care va fi trimis în judecată atunci îl va schimba pe acesta din funcţia de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Am văzut aceste lucruri în spaţiul public. Eu am considerat, când a venit propunerea de la doamna ministru Sorina Pintea, că avem nevoie de un specialist, un om care cunoaşte sistemul şi care a mai lucrat acolo. Am cerut demisia. A venit azi dl Vulcănescu. E prea târziu. Deja l-am demis. Într-adevăr în 2012 a existat la DNA un dosar legat de domnul Ciurchea, dar am văzut că nu e nicio acuzaţie la adresa domniei sale. Dacă vor exista acuzaţii, atunci vom lua măsuri. Acum trebuie să vedem dacă aceste acuzaţii sunt întemeiate. Cu siguranţă vom schimba la CNAS, dacă se dovedeşte că domul Ciurchea are aceste acuzaţii. Cred în prezumţia de nevinovăţie. Va fi trimis în judecată, facem o schimbare”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Vasile Ciurchea a mai fost preşedinte al CNAS în perioada iunie 2014-martie 2016. El şi-a dat demisia în urma unui scandal identic cu cel în care este implicat acum actualul şef al Casei, Răzvan Vulcănescu.

În timpul mandatului său, în 2014 a început distribuirea către populaţie a cardului naţional de sănătate, a cărei utilizare a devenit obligatorie un an mai târziu. Încă de atunci medicii de familie au semnalat în mod repetat problemele de funcţionare a sistemului informatic de utilizarea a cardului de sănătate. 

Medicii au declanşat o grevă japoneză în martie 2016, iar la o zi de la începerea ei Ciurchea a demisionat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite