Suveranul Pontif a sosit la Şumuleu Ciuc cu papamobilul construit la Uzinele Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a sosit la Şumuleu Ciuc în papamobil, salutând mulţimea, care îl aclama. Sanctitatea sa este aşteptat de peste 85.000 de pelerini, mai mult de 14.000 fiind din străinătate.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis, joi, organizatorii vizitei.

Potrivit acestora, papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa.

În prima zi a vizitei sale în România, Papa Francisc nu a fost văzut în papamobilul Duster, conceput de Dacia la Piteşti, aşa cum erau aşteptările, ci într-un papamobil marca Isuzu. 

Vineri seară, SPP a transmis că, aşa cum a fost stabilit în concepţia de securitate, papamobilul românesc va fi folosit sâmbătă de către Suveranul Pontif: ”Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri (joi – n.r) la Miercurea Ciuc, unul dintre oraşele vizitate de Papa Francisc”. Papamobilul folosit în Bucureşti este unul dintre cele două aduse de la Vatican. 

 

    

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite