Talharii, atacuri cu mitraliera, batai de pedepsire, politicieni interlopi, generali de politie complici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurentiu Roman este un membru important al unei brigazi ce a fost condusa de Sile Camataru. Zis "Relu", interlopul era unul din locotenentii lui Silviu Dudita, zis Fluturica. Amandoi au fost printre

Laurentiu Roman este un membru important al unei brigazi ce a fost condusa de Sile Camataru. Zis "Relu", interlopul era unul din locotenentii lui Silviu Dudita, zis Fluturica. Amandoi au fost printre primii arestati in dosarul fratilor Camataru. Ziarul Adevarul a intrat in posesia unei inregistrari a serviciilor secrete in care "Relu" povestea de activitatea "brigazilor" conduse de Sile si Nutu Camataru. Din stenograma discutiei reiese ca mafiotii au fost protejati ani la rand de conducatori ai Ministerului de Interne, ca sefi ai Politiei erau pe statele de plata ale interlopilor si ca protectia oferita de oficialii romani i-a scos "curati" pe oamenii condusi de fratii Camataru. In declaratiile "locotenentului" Laurentiu Roman se vorbeste de omoruri, talharii sau sechestrari blatuite de Politie. Se spune si de atacuri cu mitraliera sau de politicieni snopiti in bataie, la ordinul mafiotilor. Mai mult, se aduce vorba si de anumiti politicieni bagati in lumea interlopa, dar si de faptul ca liderii interlopilor consumau, fara probleme, droguri.
Un datornic a fost imbracat in mireasa, rujat si violat
Dezvaluirile lui Laurentiu Roman incep cu un caz de recuperare de bani. Unul poreclit "Trompeta" avea de dat 200.000 de dolari lui Fluturica si lui Costel Bugatti - ambii oamenii apropiati lui Sile Camataru. "Trompeta" - organizator de spectacole - a avut o soarta cruda fiindca nu a returnat dolarii la timp. In stenograma scrie: "l-au batut, l-au imbracat in mireasa, l-au rujat, l-au... si-au batut joc de el". Ofiterul care inregistreaza discutia intreaba: "Trompeta era homosexual?". Raspunsul e sigur - "nu... l-au facut ei". Trompeta a devenit "mireasa" in restaurantul Calypso. Dar, mai inainte de a fi violat, Fluturica si Bugatti au incercat sa-l congeleze pe datornic intr-un frigider din restaurant. Din spusele lui "Relu" - care ii este si fin lui Fluturica - fratii Camataru aveau, fiecare, brigada lui. Cea mai rea era a lui Sile si era condusa chiar de Fluturica. "Relu" spune ca in cazul israelianului Shauli Peleg (atunci cand acesta a fost talharit) a actionat "brigada" lui Sile. "Atunci, Fluturica a luat 2.000 - 2.800 de dolari, dar cel mai mult a luat boss-ul. Adica Sile". Tot oamenii lui Sile sunt implicati in agresarea pe strada a unui capitan de armata. Sau intr-un caz in care un teren de pe strada Crizantemelor (din cartierul Rahova) a fost luat cu japca. Apoi, chiar liderul Fluturica a fost cel care "a batut doi gabori de la Sectia 19 de Politie". Numai ca, in urma cu un an, brigazile fratilor au intrat in conflict. Comandantul "comandoului" lui Sile era in razboi chiar cu Nutu Camataru. De aceea, Fluturica s-a gandit sa-l toarne pe Nutu. In stenograma, "Relu" spune cum Fluturica i-a povestit de bogatiile lui Nutu: 30 de milioane de dolari, casa in Spania, la Snagov si la Mogosoaia.
Politicieni - victime sau beneficiari ai agresiunilor platite
In lumea interlopa, brigazile fratilor Camataru aveau aliantele si dusmaniile lor. Unul dintre prieteni era chiar Gigi Becali, care imprumuta bani de la Fluturica. Relu povesteste: "Fluturica a fost bodiguardul lui Becali. Acum erau prieteni, prieteni. Becali imprumuta si bani de la el". Manelistii de seama sunt chiar rude cu liderii interlopi - Adi Minune e finul lui Bugatti, Florin Salam e finul lui Sile, iar Vali Vijelie e finul lui Nutu. Nutu - mai spune "Relu" - este intr-o foarte buna relatie cu urmaritul international Ion Clamparu - care "in Spania executa tot". Ambele brigazi erau in razboi, asa cum spune locotenentul lui Fluturica, cu oamenii lui Fane Spoitoru si cu Nicu Gheara. Problema politicienilor este putin mai complicata. "Relu" vorbeste de "executii" comandate de "smecheri" pentru "smecheri din Parlament". Este si cazul lui Alexandru Ciocalteu, fost secretar de stat si fost sef al CNAS. Acesta ar fi fost "rupt in bataie" la comanda unuia, Paun, seful pietei din Rahova. Din spusele lui "Relu", ar putea fi vorba de Nicu Paun, zis Niky Scorpion - deputat al minoritatii rromilor. "Relu" povesteste: "Paun a vrut sa-l bata pe unul smecher. Pe unul din Parlament, smecher rau de tot. Ceva cu Cio... Ciocalteu. I-a platit pe Salam (bodiguardul sau, n.n) si pe Fluturica sa rezolve problema asta. Le-a dat 5.000. L-au spart, nu l-au batut". Despre senatorul Duta si despre un "consilier smecher rau de tot pe nume Trifoi", interlopul vorbeste ca acestia au fost unsi cu serviciile curvelor patronate de mafioti.
Filiera politistilor complici - de la sectoristi la generali
Politistii reprezinta o veriga importanta in sistemul interlopilor, fara de care talhariile si atacurile "brigazilor" nu puteau avea loc. Cele mai multe blaturi aveau loc la sectiile de politie. Cele mai unse - 18 si 19. Aici se puteau rezolva problemele minore: o talharie, o bataie sau un furt. "Pretul la o smecherie" - 200-300 de dolari. "Relu" mentioneaza ca legaturile in aceste sectii erau "Itu si Selea de la judiciar, dar si sefii Dumitru si Popa". Problemele mai mari erau aranjate, conform lui "Relu", la nivel inalt. "Fluturica avea relatii la Capitala: nea' Tavi. Tavi Popescu, seful judiciarului, mi se pare, i-a facut niste servicii lui Fluturica". "Relatia lui Sile era Tiganus (seful Politiei Sectorului 3, n.n) care rezolva tot, iar Garcea de la Furturi Auto era prieten cu Fluturica si bea la Calypso, la Bugatti. Era pe blat". Relatiile filierei Camatarilor continua si la IGP. In dialogul ofiterului cu "Relu" se vorbeste si de Bujor Florescu (seful Directiei Judiciare, n.n) si de un dosar al lui Fluturica, "care a fost lasat moale". Dosarul a fost dat inapoi de la IGP la sectia 15, unde un anume Murarescu era blatul filierei mafiote. "Relu" povesteste si de fostul prim-adjunct al sefului IGP: "De la IGP, am inteles ca era un general, unul... Drajneanu, sau ceva de genul asta"./ "Fluturica era prieten cu el?"/ "Da!"/ "La ce mod?"/ "Nu stiu, i-a facut cunostinta cineva si era in prietenie cu el"/ "Dar avea intrari la el?"/ "Da!". De Drajneanu se mai spune ca era blatul lui Fluturica, printr-un anume Radu (cu care lucrau oamenii Camatarilor in domeniul prostituatelor), care avea la Viena un sexy-club. "Relu" mentioneaza ca fostul adjunct al sefului IGP il vizita pe acest Radu, uneori chiar in barul acestuia. In fine, in discutia inregistrata mai apare un personaj misterios: "Se vorbeste de un domn general, am uitat cum i-a zis. La serviciul secret, am inteles. Era ceva cu T... Toma, mi se pare. Toma si nu mai stiu cum. Era un blat mare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite