Tânărul din Bacău internat la Matei Balş nu are coronavirus. Ce boală are pacientul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul coronavirus a provocat o adevărată epidemie în China
Noul coronavirus a provocat o adevărată epidemie în China

Pacientul din Bacău transferat în Bucureşti la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş nu are infecţie cu coronavirus, aşa cum se credea iniţial. Acesta suferă de gripă sezonieră, dar într- o formă agresivă.

Totuşi, acesta  va fi externat marţi şi va continua tratamentul cu antivirale în ambulatoriu. Personalul medical de la Matei Balş i-a efectuat pacientului toată gama de analize medicale pentru a vedea dacă a contactat noul coronavirus care a provocat o epidemie în China.

Analizele au confirmat faptul că tânărul are infecţie cu virus gripal şi adenovirus, urmând să continue tratamentul pentru acest tip de afecţiuni.

Pacientul se află într-o stare stabilă în acest moment iar marţi va fi externat. Minsiterul Sănătăţii recomandă pacienţilor şi personalului emdical să raporteze orice simptomatologie care ar putea să semene cu infecţia cu coronavirus. La nivel guvernamental s-a alcătuit un comitet interministerial de urgenţă care se preocupă de luarea măsurilor pentru prevenţia unei epidemii cu coronavirus.

Studentul  s-a prezentat luni la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău cu simptome specifice gripei. Potrivit conducerii spitalului, acesta s-ar fi întors recent din China, unde studiază.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigaţiile necesare, s-a luat legătura şi cu Institutul Matei Balş, aşteptăm rezultatele”, potrivit lui Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, citat de Deşteptarea.

Ulterior acesta a fost transferat la Matei Balş pentru a se vedea dacă nu este vorba despre coronavirus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite