Tanczos Barna: „Dezvoltăm parteneriate cu autorităţile locale pentru programe de reducere a poluării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului Tanczos Barna
Ministrul Mediului Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Taczos Barna, afirmă că susţine dezvoltarea unor parteneriate cu autorităţile locale pentru reducerea poluării.

Această iniţiativă prevede acordarea unei sume de bani celor care predau maşinile vechi, fără să aibă obligaţia de a achiziţiona altă maşină nouă, relatează news.ro.

”Luni ne vedem cu Asociaţia Municipiilor, cu Asociaţia Oraşelor şi cu Asociaţia Comunelor pentru a discuta programe comune cu autorităţile locale. Nu aş vrea să încărcăm mai mult Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) cu alte programe unde trebuie să gestioneze, poate, sute de mii de dosare. 

Putem să multiplicăm efectul banului public destinat acestui scop prin parteneriate cu autorităţile publice locale care fac programe customizate, după nevoile lor şi ale comunităţilor.  Este o descentralizare. Sper că acest parteneriat să aducă rezultate şi mi-ar plăcea să avem parteneriate pe termen mediu sau lung cu autorităţile loacel în gestionarea programelor de reducere a poluării”, a spus Tanczos într-o emisiune la B1 TV.

Tanczos Barna a precizat că sunt programe ce pot avea o eficienţă mai mare dacă va exista o colaborare bună cu autorităţile locale. Programele dezvoltate în parteneriat cu autorităţile locale fac referire şi la alte mijloace alternative de transport precum bicicletele şi trotinetele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite