Târg virtual de locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi. Ce pretenţii au angajatorii de la candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din tineri vor avea şansa să se întâlnească faţă în faţă cu angajatorii FOTO Adevărul
O parte din tineri vor avea şansa să se întâlnească faţă în faţă cu angajatorii FOTO Adevărul

Cea de-a 10 ediţie a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi se derulează în perioada 13 iunie – 14 august 2016. Proiectul este adresat studenţilor şi masteranzilor care îşi finalizează studiile universitare în această vară.

Concret, peste 600 de poziţii deschise la nivel naţional, 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tinerii absolvenţi şi 70 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică definesc ediţia din acest an.

În cadrul ediţiei cu numărul 10 a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, 35 de angajatori au planuri de recrutare pentru această vară, având deschise joburi pentru candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în domenii diverse de activitate, printre care servicii, auto, bancar, consultanţă, tehnic, farma, turism, publicitate şi media.

Potrivit unui studiu, 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor în perioada octombrie – decembrie, programe şi joburi pentru care procesul de recrutare se desfăşoară pe parcursul verii.

Stagiile de practică, valoroase în ochii angajatorilor

Studiul arată şi că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente faţă de 2015.

La capitolul cerinţe, 19.6% dintre angajatorii consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experienţa de lucru anterioară (19.3), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12.6%), cunoaşterea a două limbi străine (12.5%), implicarea în activităţi extracurriculare (12.1%), implicarea în ONG-uri studentesti (7.6%), studiile în străinătate (4.7%), deţinerea de certificări/atestate (4.3%), rezultate academice bune (4.2%).

Totodată, angajatorii investesc din ce în ce mai mult în programele de training şi dezvoltare profesională: 97% dintre angajatori măresc sau păstrează constant bugetele de training, investind în dezvoltarea profesională a angajaţilor pe termen lung.

Cum se poate participa la târg

Participarea la eveniment este accesibilă tuturor celor care deţin un laptop/tabletă şi conexiune la internet. Cei care sunt interesaţi să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră Hipo.ro. După logare, pot accesa platforma evenimentului şi pot aplica la oportunităţile de carieră oferite de angajatori din toată ţara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite