Societate

articolul anterior articolul urmator

Tătaru: Clujul este un exemplu de bună practică. Există o capacitate de o mie de testări pe zi

3
8 Apr 2020 18:01:36
Autor: News.ro
Nellu Tătaru, ministrul Sănătăţii
Nellu Tătaru, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că la Cluj se pot face o mie de teste de coronavirus pe zi şi a vorbit ca Deva sau Suceava să poată aduce teste pentru a fi lucrate aici.

 
Nelu Tătaru a declarat, miercuri, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Cluj, că aici există şi capacitate de testate şi de tratament. 
 
“Clujul este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele şi activitatea desfăşurată. Faţă de multe alte oraşe, aşez Clujul undeva sus, atât ca activitatea medicală, cât şi ca implicarea administraţiei locale, că este Prefectură sau că este Primăria municipiului. Ţin să menţionez că din toate discuţiile pe care le-am avut, există capacitate şi de testare, există capacitate şi de tratament la nivelul unităţilor din Cluj-Napoca. Aştept orice sesizare să îmi ajungă la nivel de minister şi să pot completa orice deficienţă, orice deficit sau orice necesitate”, a afirmat Nelu Tătaru.
 
El a pus că la Cluj pot fi realizate o mie de testări pe zi pentru Covid-19.
 
“La Cluj există o capacitate de o mie de testări pe zi. Ţin să menţionez că Clujul poate asigura testarea şi pentru localităţi din jur, deja am vorbit pentru Deva sau pentru Suceava să poată aduce teste pentru a fi lucrate la Cluj”, a precizat ministrul Sănătăţii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

imsi imsi
8.04.2020, 19:02:55

Lasa ca vine Ungureanu sa ne dea niste comunicate cum ca pasarela de la upu nu i omolagata de drumuri si poduri . De fapt nu mai zice nimic fiindca statea si le pindea pe doctorite cind treceau dintr o patre in alta si le fotografia da l au prins caraulele si l au luat la goana crezind ca i vre un exihibitionist.

-1 (1 vot)
elfu
8.04.2020, 20:16:52

pentru ca celelalte spitale trimit teste la Cluj iar Clujul are prioritate ... altfel cum se explica faptul ca rezultatele celorlalti vin dupa mult prea mutle zile ?

+1 (1 vot)
Realist
8.04.2020, 21:25:21

Good point - nici eu nu inteleg logica - lauda Clujul ca poate face multe teste (cu impact imediat asupra infectiilor spitalicesti) si arata cu degetul alte orase mai amarate pt ca sunt nevoite sa astepte multe zile dupa rezultate (timp in care personalul medical suspect e la serviciu si pacientii suspectii in spital vrand-nevrand) ? Pai de ce nu le-ati dat si alora analizoare, onor ministru ?? (intrebare retorica)