Societate

articolul anterior articolul urmator

Tătaru: Avem în intenţie modificarea Legii 95, tocmai pentru faptul că are peste o mie de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală

1
3 Jun 2020 22:39:38
Autor: News.ro
foto mediafax andreea alexandru
foto mediafax andreea alexandru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că liberalii iau în calcul modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, act normativ despre care actualul ministru susţine că a cunoscut o mie de modificări. El spune că astfel unele spitale importante, aflate în subordinea autorităţilor locale, ar putea trece în cea a MS.

Nelu Tătaru a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că managerii spitalelor din Bucureşti aflate în subordinea Ministerului Sănătăţi vor fi evaluaţi.
 
Tătaru a spus că PNL ia în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât unele spitale importante aflate în prezent în subordinea autorităţilor locale să treacă în subordinea ministerului de resort. 
 
Tătaru a explicat de ce unele spitale de interes naţional se află în coordonarea autorităţilor locale şi nu în subordinea ministerului. 
 
"Fiindcă trebuie schimbată legislaţia, iar în acest moment în care majoritatea Partidului Naţional Liberal nu există ne gândim ca după următoarele alegeri parlamentare ne gândim să putem să facem acest lucru”, a afirmat el. 
 
În acest context, ministrul Sănătăţii a precizat că PNL intenţionează schimbarea legii privind reforma în domeniul sanitar.
 
"Avem în intenţie modificarea Legii 95, reforma în sănătate, tocmai pentru faptul că are peste o mie de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală la câte modificări au fost. Noi am iniţiat, sub coordonarea primului ministru şi a vicepremierului Turcan, grupuri de lucru cu specialişti din sănătate din privat dinspre sistemul public, din farma, comisii de specialitate în care să putem veni cu idei, cu perspective pentru a modifica această lege”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un cititor
3.06.2020, 23:04:06

"Legii 95, tocmai pentru faptul că are peste o mie de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală" Ce coincidenta !!! Parca-i legea Olgutei !!! Legea Muncii !!! A modificat-o, si-a modificat-o, a modificat modificarea....pana ....exact ca in ac. caz. Nu se mai stie care e originalul. Trebuie sa angajam experti, o categorie speciala sa se descurce in legea Olgutei. Sa ne amintim: la un moment dat a spus: plec de la "munca" am facut-o praf. Exact asa se intampla si cu multe alte legi ale nostre Un hatis, facut de incompetenti care nu-si dau seama ca atunci cand faci o lege nu o faci pt un individ,pt o zi, trebuie sa ai viziune, nu o faci la betie intr-o seara, o faci consultandu-te cu zeci de experti cu vechime in domeniu, neutri, fara interese. Toate legile nostre trebuiesc refacute !! Mai intai Constitutia !!!