Societate

articolul anterior articolul urmator

Reacţia lui Tătaru după ce testele unor pacienţi vindecaţi de Covid-19 au ieşit iar pozitive

5
9 Apr 2020 17:09:01
Autor: News.ro
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că a fost începută o anchetă în cazul de la Buzău, după ce testele a doi bărbaţi care au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus, au ieşit pozitive la o nouă testare.

 
Nelu Tătaru a fost întrebat joi, dacă există o explicaţie pentru repozivitarea celor doi pacienţi de la Buzău.
 
“Avem o anchetă în desfăşurare să vedem dacă au fost într-adevăr nişte teste negative sau au fost nişte teste interpretate greşit”, a răspuns ministrul Sănătăţii.
 
Doi veri din Buzău, de 29 şi 46 de ani, au venit din Italia în luna martie şi au intrat în carantină instituţionalizată, fiind testaţi. Rezultatele au fost pozitive pentru Covid-19 şi au fost internaţi într-un spital din Bucureşti, unde au primit tratament specific.
 
În 26 martie, cei doi au fost externaţi şi s-au izolat împreună într-un imobil, unde au fost monitorizaţi de medicii de familie.
 
În a 12-a zi de izolare, le-au fost prelevate noi probe, iar rezultatul testelor a ieşit pozitiv. Din acest motiv, cei doi bărbaţi, care sunt asimptomatici, au fost internaţi în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
 
Autorităţile buzoiene dau asigurări că în ultimele două săptămâni cei doi veri au stat izolaţi şi nu au intrat în contact cu alte persoane.
 
În judeţul Buzău au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Kingfisher Maria
9.04.2020, 18:03:10

Comentariu considerat abuziv.

Sorin Ionascu
9.04.2020, 18:19:18

Dispari, jegosenie!!!!!!!!!!!

Sorin Ionascu
9.04.2020, 18:23:03

Problema repozitivarii testelor nu e doar la noi, o mai au si altii. Sunt mai multe ipoteze, niciuna inca confirmata oficial: teste fals negative (putin probabil la unii care au avut 3-4 inainte de repozitivare), reactivarea virusului de care nu scapasera niciodata efectiv dar care ajunsese la titru nedetectabil, reinfectie, teste fals pozitive ulterior, etc. Ar fi interesant de stiut, pentru ca problema e foarte complicata si poate determina rasturnari de ssituatii in ceea ce priveste managementul celor contaminati, dar si masurile de profilaxie.

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
10.04.2020, 01:47:44

TESTELE astea-s o porcarie cu acuratete indoielnica...doar +/- 30-50% ......ca la LOTERIE.....mai bine nu le mai faci deloc.

Moore Kristie
9.04.2020, 23:09:25

Comentariu considerat abuziv.