Societate

articolul anterior articolul urmator

Tătaru: Poate urma un val doi. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea

1
6 Jul 2020 20:58:56
Autor: News.ro
Foto arhivă
Foto arhivă

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atenţionat că ar putea urma un al doilea val al pandemiei de coronavirus odată cu măsurile de relaxare pentru populaţie. Acesta a mai precizat că recomandă menţinerea izolării pentru persoanele care sunt infectate cu virusul, chiar dacă această măsură nu mai este una obligatorie.

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (...) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi 24.
 
Întrebat ce sfaturi are pentru copiii care ar putea să se întoarcă la şcoală peste câteva luni, ministrul Sănătăţii a spus că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Educaţiei, în care este implicat şi vicepremierul şi alţi factori decizionali, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.
 
„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri... (Sfatul este – n.r.) Cel precaut”, a explicat Tătaru.
 
Acesta a adăugat că „ne-am bucurat cam devreme”. El a exclus o nouă măsură de închidere a teraselor, însă rămâne de văzut cum va fi pregătită deschiderea restaurantelor.
 
„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise. În acest moment nu putem discuta despre acest lucru (o posibilă închidere a teraselor – n.r.), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare. Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a completat Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii a mai spus că recomandă păstrarea izolării de către cei cărora le-a ieşit pozitiv testul pentru COVID.
 
„Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a punctat Tătaru.
 
Chestionat dacă are vreun regret privind situaţia pandemiei în România, Nelu Tătaru a replicat: „Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate, o parte a populaţiei pe care nu o vedeam aşa vitează ca acum. Ţin minte acea linişte din martie, aprilie şi a făcut să ajungem la măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alfa Omega
6.07.2020, 21:26:22

Domnului doctor care nu a prea trecut pe la facultate care acuma face pe ministrul virolog ii spun ca valul doi va fi in iarna daca si numai daca nu vom avea vaccin ! Ii furnizez si lunile in care va fi la limita maxima decembrie pana in februarie !

+3 (3 voturi)
Modifică Setările