articolul anterior articolul urmator

Taxa radio şi interesul public

18
2 Nov 2016 22:56:07
Mircea Vasilescu

18 Comentarii

Iulian Arion
3.11.2016, 07:17:37

STRV trebuie finantata de la buget, aprobat de parlament. Asa e normal. Altfel ajungem ca toate sa fie platite din taxe dedicate, de catre cetateni, iar guvernul sa nu fie intrebat ce face cu banii nostri. Aici doriti sa ajungem? In plus, suntem in UE, unde asa ceva este inadmisibil.

+1 (3 voturi)
M Costi
3.11.2016, 08:35:48

Dle M. Vasilescu va inscrieti ...cu brio in rândul politicienilor care vor sa ne demonstreze ca si taxele aberante sunt bune pt romani ! Pe dvs nu va intereseaza o discutie obiectiva privind modul cum s-au cheltuit banii incasati pe taxele TV si Radio , va intereseaza doar disputa politica . In Adevarul au fost mai multe articole referitoare la plimbarile in strainatate ale presedintelui SRR , toate efectuate , binenteles , nu la clasa Economic . Tot in Adevarul am aflat ca presedinta BBC zboara cu avionul , doar la "economic". V-ati intrebat : "De ce ? " Sigur ca il va deranja pe presedintele SRR faptul ca banii vor veni numai de la Buget , nu numarul acestora il ingrijoreaza , ci faptul ca SRR va deveni institutie bugetara iar presedintele va fi tot un bugetar. Iar institutiile bugetare si bugetarii au un alt statut juridic , au alte organe de control , cu Curtea de Conturi nu te joci atunci când cheltui aiurea banii Statului. De fapt aceasta este miza , pana la urma...

+3 (5 voturi)
Hawkeye...
3.11.2016, 08:39:49

Mai...mai... Dar taxa pentru Presedentie spre exemplu.. de ce nu platim separat ? Eu spre exemplu chiar ascult mult in masina Radio Actualitati si Cultural..Dar unii nu asculta. De ce trebuie sa plateasca si ei taxa asta ?

+3 (5 voturi)
Sorin Ionascu
3.11.2016, 09:52:50

Toata lumea (sau, in fine, aproape toata) apeleaza la argumente (cel putin partial) false. Importanta nu e sursa de finantare ci dimensiunile ei si modul in care se folosesc banii. La radio, de bine de rau, avand si cheltuieli mai mici, au iesit pe plus, dar la tv, mai ales in lipsa oricarui control serios, s-au "spart" banii pe tot felul de prostii. Conditionate politic au fost dintotdeauna si asa au ramas, cu toate mofturile lor de "independenta", pentru ca directorii au fost numiti politic si si-au ales subordonatii dupa chipul si asemanarea lor. La TVR am renuntat sa ma mai uit de mult, devenita o copie ieftina si proasta a televiziunilor comerciale, care ma enerveaza din ce in ce mai tare. In afara de stiri lesinate, filme expirate si emisiuni care apeleaza doar la instincte primare si/sau emotionale, in rest mai nimic; cultura e zero, nici macar defunctul TVRC nu oferea mare lucru (nu l-am simtit ca pe o pierdere reala, ci doar ca una de imagine). La radio mai ascult cate o stire pe la RRA sau RRC, mai scap cate o emisiune, mai prind cate ceva la RRM, dar si acolo calitatea s-a degradat enorm in decursul timpului, oamenii de valoare au plecat pe diverse cai si au ramas doar cativa ametiti care nu prea par sa stie pe ce lume traiesc, amesteca lucrurile in mod gretos si nici macar nu sunt in stare sa citeasca un text pus in fata lor. Cu niste ani in urma stateam si cate 10 ore pe zi sau mai mult pe RRM si ascultam muzici de inalta calitate; acum mi-e greata doar la ideea de; mai ascult cateva minute in masina cand uit sa-mi iau "muzici la pachet" si am nevoie de ceva fond sonor, dar nu rezist mult. Sunt nenumarate ore pe zi alocate unor emisiuni magazin, complet neinteresante, prost facute si prost prezentate, in care muzica abia de acopera 50-60%, restul fiind vorbarie goala, spoturi bagate si la 2-3 minute interval, concursuri, promo-uri si alte bla-bla-uri. Singurul lucru pozitiv la unele posturi e faptul ca (inca) nu s-au umplut de reclame, dar la RRA si la TVR acestea abunda, mai ceva ca la televiziunile/radiourile comerciale, si totusi se plang ca nu au bani. Atunci vin si eu cu intrebarea - de ce sa platesc taxa (nu suma conteaza, e oricum insignifianta) daca oricum ma asasineaza cu reclame? Sa-si ia banii de acolo, sa devina competitivi pe piata libera sau sa moara de foame. Cata vreme le curge banul in cap fara sa conteze nici calitatea, nici profilul, nici audienta, si nici pe ce se cheltuie, nu vor iesi din starea in care se afla. Sau, daca tot ne taxeaza, atunci sa renunte definitiv la reclame si sa-si imbunatateasca profilul educativ-formativ-cultural, ca asta e, de fapt, destinatia prioritara a unui post public. Nu sa faca "divertisment" ieftin (dar scump), ca de acela se ocupa oricum ceilalti.

+2 (2 voturi)
Pathfinder RO
3.11.2016, 12:22:30

"Ascultaţi Radio România?" Da. Mi se pare echilibrat si cu emisiuni interesante. Celelalte radiori dau, aproape in totalitate, doar muzica.

0 (4 voturi)