Societate

articolul anterior articolul urmator

Teoria incompetenţei paraşutate

55
3 Nov 2016 16:55:56
Călin Nicolescu

De vreo 10 zile a început să circule, lansată pe unde radio de unul dintre favoriţii netului – jurnalistul Cătălin Tolontan - şi nu numai, o teorie conform căreia incompetenţa e mult mai nocivă decât corupţia, cel puţin în România.

Pentru că, nu-i aşa, Madam Incompetenţa a cotropit România întâmplător! A ocupat aşa, en-passant, toate funcţiile de unde îşi exercită influenţa nocivă. Trecea pe acolo, pe stradă, când tocmai se elibera fotoliul şi s-a aşezat să se odihnească. Şi pentru că era comod, s-a eternizat.

Iar Miss Corupţia e mic copil faţă de Madam Incompetenţa. Şi nu le leagă absolut nimic.

Pentru că toţi incompetenţii, nepoţi sau cumetre, au ajuns pe posturile cu pricina nu findcă Şeful avea nevoie de slugi şi complici, sau ca să-şi aranjeze amantele ori finii, ci pentru că aşa a hotărât Hazardul.

Ce mai tura-vura, Madam Incompetenţa nu are nici o legătură cu Miss Corupţia. Deşi, toată lumea pe la colţuri bârfeşte că sunt rude. Răutăcisme!

Unde mai pui că momentul ales pentru demascarea Madamei Incompetenţa este perfect. Dumneaei nu candidează, deci poate juca perfect rolul vinovatului de serviciu. Nu-i pasă că o arată lumea cu degetul. Important este ca Miss Corupţia să se poată prezenta în faţa alegătorului ambetat de miasma existenţei zilnice cu onoarea nepătată a unei ingenue matroane de bordel ajunsă la vârsta senectuţii.

Nu Miss Corupţia a instalat-o pe funcţie pe verişoara Incompetenţa! Cât despre această din urmă, ar fi un sacrificiu just să-şi atragă, măcar şi pentru o lună jumătate, oprobiul public. Un fel de regularizare a facturii de parandărăt pe care o achită lunar neprihănitei Corupţii.

Evident, această tentativă de a induce subliminal ideea că Miss Corupţia e fată mare în comparaţie cu Madam Incompetenţa nu are nici o legătură cu mesajul similar al PSD, care mai încearcă o dată să aburească electoratul, pentru încă patru ani de combinaţii fructuoase clientelei de partid!

P.S. Îmi cer scuze pentru lungimea metaforei, dar ideea că incompetenţa nu e o consecinţă directă a corupţiei m-a umplut de ... rime. Şi da, bine-nţeles că incompetenţa ucide iar scara valorilor a fost complet bulversată în România, cu urmări dramatice, însă e evident pentru oricine, cred, că rădăcina tuturor relelor este tocmai CORUPŢIA!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

55 Comentarii

Iulian Arion
3.11.2016, 17:01:29

Cred ca diversiunea mentionata de dvs a fost inspirata de : http://adevarul.ro/news/societate/la-originea-raului-incompetenta-1_5813325f5ab6550cb8fd8d6f/index.html

+1 (3 voturi)
Călin Nicolescu
3.11.2016, 18:56:49

nu. de comentariul lui tolontan la europa fm și de followup-ul d-lui vintilă mihăilescu (altminteri o persoană demnă de tot respectul, dar cred că puțin orbită sau sătulă de prostia cotidiană pe care trebuie s-o înghită) pe contributors.

0 (8 voturi)
L--- Lara
3.11.2016, 19:14:09

Si totusi, acolo unde este incompetenta, coruptia este cea mai mare. Uitati-va la povestea plagiatelor: nu s-a intamplat la "case mari", nume grele in cercetare, ci la niste incompetenti care au promovat alti incompetenti. Deci as zice ca mai degraba coruptia este o consecinta a incompetentei.

+1 (9 voturi)
Călin Nicolescu
3.11.2016, 19:33:06

e invers. Întâi corupția și apoi incompetența. corupția o cultivă pe incompetență

+3 (11 voturi)
catalin toader
3.11.2016, 19:15:01

Tanti Coruptie, versioara Incompetenta si matusa Birocratia. Acestia sunt cei trei stalpi ai puterii in Romania. Nu incerc sa gasesc izvorul tuturor relelor din tara asta, dar am banuiala ca incompetenta si birocratia ne costa cam cat hotia. Dar, de dragul discutiei, de ce n-ar putea fi un om competent corupt?

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (55)

Modifică Setările