Teoria incompetenţei paraşutate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vreo 10 zile a început să circule, lansată pe unde radio de unul dintre favoriţii netului – jurnalistul Cătălin Tolontan - şi nu numai, o teorie conform căreia incompetenţa e mult mai nocivă decât corupţia, cel puţin în România.

Pentru că, nu-i aşa, Madam Incompetenţa a cotropit România întâmplător! A ocupat aşa, en-passant, toate funcţiile de unde îşi exercită influenţa nocivă. Trecea pe acolo, pe stradă, când tocmai se elibera fotoliul şi s-a aşezat să se odihnească. Şi pentru că era comod, s-a eternizat.

Iar Miss Corupţia e mic copil faţă de Madam Incompetenţa. Şi nu le leagă absolut nimic.

Pentru că toţi incompetenţii, nepoţi sau cumetre, au ajuns pe posturile cu pricina nu findcă Şeful avea nevoie de slugi şi complici, sau ca să-şi aranjeze amantele ori finii, ci pentru că aşa a hotărât Hazardul.

Ce mai tura-vura, Madam Incompetenţa nu are nici o legătură cu Miss Corupţia. Deşi, toată lumea pe la colţuri bârfeşte că sunt rude. Răutăcisme!

Unde mai pui că momentul ales pentru demascarea Madamei Incompetenţa este perfect. Dumneaei nu candidează, deci poate juca perfect rolul vinovatului de serviciu. Nu-i pasă că o arată lumea cu degetul. Important este ca Miss Corupţia să se poată prezenta în faţa alegătorului ambetat de miasma existenţei zilnice cu onoarea nepătată a unei ingenue matroane de bordel ajunsă la vârsta senectuţii.

Nu Miss Corupţia a instalat-o pe funcţie pe verişoara Incompetenţa! Cât despre această din urmă, ar fi un sacrificiu just să-şi atragă, măcar şi pentru o lună jumătate, oprobiul public. Un fel de regularizare a facturii de parandărăt pe care o achită lunar neprihănitei Corupţii.

Evident, această tentativă de a induce subliminal ideea că Miss Corupţia e fată mare în comparaţie cu Madam Incompetenţa nu are nici o legătură cu mesajul similar al PSD, care mai încearcă o dată să aburească electoratul, pentru încă patru ani de combinaţii fructuoase clientelei de partid!

P.S. Îmi cer scuze pentru lungimea metaforei, dar ideea că incompetenţa nu e o consecinţă directă a corupţiei m-a umplut de ... rime. Şi da, bine-nţeles că incompetenţa ucide iar scara valorilor a fost complet bulversată în România, cu urmări dramatice, însă e evident pentru oricine, cred, că rădăcina tuturor relelor este tocmai CORUPŢIA!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite