Theodor Stolojan: Sistemul de sănătate trebuie schimbat radical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan
Theodor Stolojan

Europarlamentarul Theodor Stolojan consideră că sistemul de sănătate trebuie schimbat radical, trebuie deschisă piaţa asigurărilor de sănătate şi de prestări de servicii medicale către sectorul privat.

"Sănătatea nu îşi va reveni în România, atât timp cât nu schimbăm radical sistemul din sănătate, şi anume deschiderea pieţei de asigurări de sănătate şi de prestări de servicii medicale la participarea sectorului privat, introducerea primei de asigurare în locul cotei procentuale", a precizat, vineri, Stolojan, la Târgovişte.

Acesta a dezvoltat subiectul primelor de asigurare,dând explicaţii şi exemple, scrie Agerpres.

"De ce spun prima de asigurare? Pentru că prima de asigurare devine un instrument puternic de a urmări pe om atât timp cât este sănătos. Ce face, bea, se urcă în vârf de munte şi îşi dă drumul de acolo cu schiurile fără să ştie să schieze? Asemenea indivizi trebuie urmăriţi în timpul vieţii şi, dacă îl vezi că are un mod de viaţă nesănătos, îi măreşti prima de asigurare medicală. Acesta este sistemul care funcţionează şi cu care îl ajut să se corecteze în timpul vieţii", a spus Stolojan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite