Toamna Patriarhului şi revelaţia samariteanului milostiv

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
PF Daniel a explicat, în ziua alegerilor, invataturile ce reies din Evanghelia de duminica - "Pilda samarineanului milostiv".
PF Daniel a explicat, în ziua alegerilor, invataturile ce reies din Evanghelia de duminica - "Pilda samarineanului milostiv".

Guvernul Ponta a fost acuzat, de adversarii politici şi o parte a societăţii civile, în ultimii ai, că oferă prea mulţi bani Bisericii. Mai pe scurt că dă şpagă electorală uneia dintre cele mai credibile instituţii din România.

Biserica ortodoxă, în ansamblul său, a fost criticată pentru eventualul sprijin pe care l-ar oferi candidatului Victor Ponta din trei motive:

1.        Finanţările de care vorbeam mai sus

2.       Prezenţa constantă a lui Victor Ponta şi a liderilor PSD la marile sărbători religioase, generatoare de băi de mulţime, alături de capi ai Bisericii.

3.       Apartenenţa religioasă a principalului contracandidat al lui Ponta, alta decât cea creştin ortodoxă.

În tot context, predica ţinută de Patriarhul Daniel în ziua de duminică, 18 noiembrie, este una care a generat numeroase controverse. De la trădare până la alipirea la un curent ireversibil al schimbării. De la activitatea duhovnicească din Germania a Preafericitului Daniel până la harul ce i-a permis să transmită un mesaj „politicaly correct”.

Indiferent de raportarea la acest mesaj, acesta a fost unul de forţă şi probabil, a avut un puternic impact în rândul grupului căruia i-a fost destinat. Aşa că merită recitit cu atenţie:  

„În istoria poporului roman, ca raspuns la rugaciunile sale pentru a dobandi libertatea si unitatea nationala, adesea Dumnezeu a lucrat chiar si prin oameni straini de neamul nostru. De pilda, Romania Mare s-a realizat mai ales si prin conducatori ai Romaniei ca regele Ferdinand si regina Maria, care nu aveau deloc sange romanesc in venele lor. Cand Dumnezeu voieste ca sa se ridice si sa ajute un popor, lucreaza prin cine voieste El, cand voieste si cum voieste, ca noi sa invatam ca nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot sa ne ajute, ci, adesea, chiar si oameni straini de neamul nostru, dar care il iubesc si vor sa il ajute" Patriarhul Daniel

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite