Toamna şi-a intrat oficial în drepturi: 12 judeţe se află sub Cod portocaliu de furtuni, în timp ce restul ţării se află sub Cod galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de Cod portocaliu de furtuni valabilă pentru 12 judeţe din ţără, restul regiunilor fiind sub Cod galben.

Avertizarea de Cod portocaliu de furtuni este valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, ora 12.00. 

În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60 - 80 de litri pe metur pătrat.

„Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara”, precizează specoaliştii.

De altfel, restul ţării se află, de luni, ora 10.30, Şi până marţi, ora 21.00, sub Cod galben de furtuni. Specialiştii precizează că vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40 - 50 de litri pe pătrat. 

„La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest”, se arată în mesajul ANM.

meteo
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite