Topul produselor periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucăriile au fost retrase  de pe piaţă şi apoi distruse
Jucăriile au fost retrase de pe piaţă şi apoi distruse

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC)  a întocmit o listă cu cele mai periculoase produse depistate pe piaţă în primele opt luni ale acestui an. Lista a fost validată printr-un sistem european de alertă numit RAPEX, în cadrul căruia ANPC este desemnat punct naţional de contact.

Lista produselor

- Set accesorii poliţie „Power Police Wins", din China. Pistolul de jucărie are gloanţe cu ventuze, care se pot desprinde uşor şi pot fi înghiţite de către copii.
- Pian de jucărie „Funny Piano", produs în China. Este decorat cu o ciupercă a cărei bază este dintr-un material plastic transparent, neetanş, umplută cu biluţe de polistiren care pot fi scoase şi înghiţite de către copii.
- Cană-fierbător electrică „Yong Heng", din China. Părţile sale active nu sunt protejate împotriva atingerilor accidentale, iar cordonul de alimentare nu are manta de acoperire, nicio dispoziţie de ancorare a cablului şi prezintă pericol de electrocutare.
- Prize multiple „Kia" şi „Haska", din Turcia, cu risc de electrocutare. Contactele laterale de împământare nu asigură o presiune de contact suficientă.
- Salopetă pentru copii „Sun Baby", din Thailanda. Este periculoasă pentru că cei mici se pot strangula din cauza şnurului cu mănuşi.
- Priză multiplă SELDUR, cu risc de şoc electric.
- Aprinzător aragaz. Are risc de electrocutare deoarece fişa de alimentare şi cablul nu sunt prevăzute cu contact şi nul de protecţie.
- Lampă plasmă. Toate părţile ei componente sunt cu risc de electrocutare.
- Compleu blugi KALAMTON. Copiii se pot strangula cu şnurul de la glugă.
- Jucării accesorii poliţist „Set power the true heroes", cu risc de sufocare.
Toate aceste produse au fost găsite de reprezentanţii ANPC atât în supermarketuri, cât şi la micii comercianţi din pieţe. Ele au fost retrase şi distruse. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite