Traficul auto se desfăşoară dificil, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri din judeţele Braşov, Covasna şi Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul auto se desfăşoară dificil sâmbătă dimineaţă, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Bucureşti.

Fenomenul impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic, precizează Poliţia.

De altfel, meteorologii au emis avertizări cod galben de ceaţă pentru mai multe zone din judeţele Braşov, Covasna şi Harghita. Ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, iar în unele zone va fi şi chiciură.

Centrul Infrotrafic informează că, la această oră, este ceaţă densă şi pe autostrada Bucureşti-Piteşti, vizibilitatea fiind de 50-100 de metri.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care se deplasează pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti  să ruleze cu prudenţă sporită, să folosească luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, întrucât pe tronsonul cuprins între kilometrii 11 şi 50 se semnalează ceaţă densă, vizibilitatea fiind de 50-100 de metri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite