Trei maratoane de vaccinare vor fi organizate la Iaşi, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daniel Dancea
FOTO Daniel Dancea

După maratonul de vaccinare de la Timişoara, care a fost un real succes, în perioada următoare se pregătesc 4 astfel de evenimente. Primul va fi în Bucureşti, între zilele 7-9 mai. Următoarele trei se vor desfăşura în perioada 14-16 mai şi vor avea loc în Iaşi, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

Anunţul a fost făcut marţi, 27 aprilie, la conferinţa „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”, organizată la UMF din Iaşi.

„După modelul de zilele trecute de la Timişoara, în care Universitatea de Medicină a organizat un maraton al vaccinării, şi universităţile de medicină şi farmacie din Iaşi, din Cluj şi din Târgu Mureş vor face acelaşi tip de maraton, în perioada 14-16 mai. Să sperăm că va fi un succes. Va fi o vaccinare cu înregistrare la momentul vaccinării”, a explicat Victor Scripcaru, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a propus ca în viitorul an universitar să existe un centru de vaccinare anti-COVID-19 în fiecare facultate, pentru studenţii care vor să vină fizic la cursuri.

„Există propunerea pentru organizarea unui centru de vaccinare în fiecare dintre universităţile româneşti, cel puţin pentru pregătirea începerii următorului an universitar şi cel puţin pentru studenţii care doresc să se cazeze în căminele din campusurile universitare pentru ca sistemul de educaţie, de învăţământ superior, să se poată organiza în condiţii de siguranţă sanitară”, a transmis demnitarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite