Societate

articolul anterior articolul urmator

Trei urşi de pe fonduri de vânătoare din judeţul Harghita vor fi împuşcaţi, în baza unor ordine ale ministrului Mediului

1
26 Oct 2021 22:56:55
Autor: Malina Gindu
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

Trei urşi bruni de pe raza unor fonduri cinegetice din judeţul Harghita vor fi împuşcaţi, în baza unor ordine ale ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, informează Agerpres.

Potrivit unor ordine publicate marţi în Monitorul Oficial, se aprobă recoltarea a câte unui exemplar din specia urs brun de pe raza unor fonduri cinegetice din judeţul Harghita: nr. 37 Vărşag; nr. 35 Ivo şi nr. 43 Dealu.
 
Recoltarea exemplarului de urs brun se realizează prin metoda ''la pândă'', de către Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv din zonă. Exemplarul din specia urs brun va fi recoltat numai după ce a fost identificat şi atent monitorizat.
 
''În termen de 7 zile de la data capturării, beneficiarul are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de capturare/recoltare un raport asupra fiecărei acţiuni derulate în baza derogării obţinute, însoţit de copia autorizaţiei de vânătoare'', se arată în ordin.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Torquemada
4.11.2021, 12:34:57

3 ursi?Ha! E ca si cum ai avea casa si curtea inundate,iar pompierii ar veni si ar scoate 3 galeti de apa,apoi ar pleca.

+1 (1 vot)
Modifică Setările