Tribunul faţă cu internetul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

C.V. Tudor încă se mai crede pe vremea când propaganda se trăgea la şapirograf, iar bunul de tipar îl dădea direcţia de cenzură .

O ştire mică venită deunăzi din largul internetului ne anunţa că paginile electronice ale publicaţiilor lui Vadim au intrat în „adormire". Sau, ca să fim exacţi, n-au mai fost actualizate cu ultimele articole apărute în revista „România Mare" şi, respectiv, în ziarul „Tricolorul". Motivul este pe cât de banal, pe atât de incredibil: tinerii care administrează cele două saituri au protestat astfel faţă de injuriile ce le-au fost aduse recent de către „Tribun".

Nemulţumit de anumite disfuncţionalităţi, precum căderea serverelor, acesta le-ar fi transmis un SMS în care-i acuza că-şi „bat joc de difuzarea pe internet a publicaţiilor PRM" şi că „fac jocul ciumaţilor din PDL". El îl numea „ticălos" pe destinatarul mesajului, în persoana lui Victor Iovici, viceprimar al Capitalei, şi „obeză obraznică" pe o jună peremistă, pe nume Alina Alupoaei, care răspunde de activitatea online. În replică, administratorii saiturilor au publicat un comunicat în care-i cereau „domnului preşedinte" să-şi clarifice poziţia.

Zis şi făcut. „Tribunul" a convocat imediat o conferinţă de presă în care a declarat că indivizii în cauză au fost excluşi din partid, iar odată cu ei se desfiinţează şi organizaţia de tineret! Evident, ca de fiecare dată când îl părăseşte cineva, CV Tudor a făcut spume la gură la adresa celor care au îndrăznit să-l înfrunte: din „profitori", „fripturişti", „lichele" şi „jigodii" nu i-a scos! De cealaltă parte, reprezentanţii filialelor tineretului peremist din întreaga ţară s-au coalizat cu grupusculul de la centru, cerându-i „domnului preşedinte" să revină asupra deciziei şi, culmea naivităţii, să respecte statutul partidului.

Dincolo de hazul iscat de neobişnuita întâmplare (căci orice formă de disidenţă pare de-a dreptul inimaginabilă în preajma lui Vadim) se cuvine să remarcăm esenţialul. Şi anume că tinerii din ziua de azi, chiar şi cei îndeajuns de imaturi încât să se înscrie într-o formaţiune retrogradă ca PRM, nu mai pot fi păcăliţi aşa de uşor ca prin anii '90. E mai greu să le astupi ochii, gura şi urechile, ca în celebra reprezentare a celor trei maimuţe, într-o epocă în care libertatea de exprimare nu mai poate fi oprită la intrarea în sediul partidului.

În altă ordine de idei, mica rebeliune ne arată că liderul neîncoronat al extremismului românesc este depăşit de situaţie şi a rămas definitiv încremenit în trecut. CV Tudor încă se mai crede pe vremea când propaganda se trăgea la şapirograf, iar bunul de tipar îl dădea direcţia de cenzură. Cea mai bună dovadă este delirul care-l cuprinde ori de câte ori vine vorba de audienţa saiturilor sale. Dacă-l întrebi cum se pupă popularitatea partidului (visează la vreo 40%!) cu numărul infim de accesări şi vizitatori de pe internet, „Tribunul" vine cu o explicaţie-şoc: îl sabotează „mafia" lui Băsescu, în frunte cu „ţiganul" Opriş de la STS. Categoric lucru, omul e irecuperabil! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite