Uiorenii şi gaşca Apostu, noua societate civilă din Cluj-Napoca?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sticle din plastic cu pietricele, frunza verde-roşie, blugii rupţi, masca Anonymous, români, maghiari sau studenţi străini... sunt Piaţa Unirii, un spaţiu public transformat în conştiinţa Clujului, complet de judecată în faţa unor decizii politice discutabile, locul unde creşte democraţia.

Piaţa Unirii înseamnă cauză, respect şi dezangajare politică, dar şi vigilenţă şi critică a decizilor administrative, guvernamentale. Piaţa Unirii, spre deosebire de Piaţa Universităţii, nu este născută din mişcări împotriva unui anumit partid politic şi nici din promisiuni electorale. Este pur şi simplu altceva, acel altceva caracteristic acestui oraş special, diferit, poate pozitiv ciudat uneori.

Conştiinţa Clujului este alergică la zâmbetul ironic afişat printre dinţii ascuţiţi ai politicienilor. Ca politruc sau căpuşă poţi să sprijini cauza, dar niciodată cetăţeanul nu te va susţine să o manipulezi.

În ultimii ani, am participat în Piaţa Unirii la mai multe proteste pentru a susţine două cauze civice, nu politice: Raed Arafat şi Roşia Montana. Şi am învăţat că există o graniţă între politică şi societate civilă. Poţi participa, poţi susţine, dar nu te poţi substitui. Nu poţi juca cartea politică cu conştiinţa oraşului. Ar fi imoral, ar fi scârbos.

În ultimele zece zile, mai mulţi demnitari şi funcţionari ai aparatului administrativ au încercat să manipuleze şi să se substituie fără ruşine conştiinţa urbei noastre, prin  participarea la două proteste, unul în Piaţa Unirii, al doilea în Piaţa Avram Iancu, dezinformând că ar fi fost însoţiţi de studenţi şi clujeni.

Cine sunt aceştia? Urmaşii lui „Apostu 50%-50%” şi „Uiorenii”.

  • Senatorul Alin Tişe, preşedinte executiv ACL Cluj;
  • Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj dl.Horaţiu Cătărig,
  • Consilierii judeţeni Mihai Seplecan şi Alexandru Coroian;
  • Directorul Hotel Univers T, dl. Valentin Lungu;
  • Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram;
  • Directorul direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Turism, din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, dl. Ovidiu Câmpean.
  • Expertul în Relaţii Publice, specialist relaţii publice ANCOM, Ibranyi Flavia-Mihaela;
  • Membru CA al RADP, dl. Sabin Sărmaş;
  • Consilierul soţiei lui Horea Uioreanu, deputatul Elena Uioreanu, dl.Bogdan Ilasc;
  • Fostul director al Casei de Cultură a Studenţilor, omul de afaceri Adam Laszlo;
  • Şeful serviciului Management obiective culturale şi sportive în cadrul Primariei Cluj-Napoca, dl. Cristian Manolachi.
  • Fostul comunicator al Consiliului Judeţean Cluj şi consilier al preşedintelului Horea Uioreanu, dl. Daniel Mihiş.
  • Consilierul local şi inginer şef la Teletrans, dl. Ioan Bîldea.

Agora Clujului nu este o piaţă de desfacere pentru jocurile politice ale Uiorenilor! Oare cât de cinstit eşti sau pretinzi că eşti, când afirmi orice de Victor Ponta, dar te regăseşti în carneţelul şpăgii marcat de Răzvan Pop?

image

Cât de ipocrită este situaţia în care un senator, poreclit „12 etaje”, alături de Uiorenii moralişti-monarhişti (cei care l-au umillit în vara lui 2012 batându-l politic măr, pe spinarea PSD-ului) şi acompaniaţi de cărătorii de servietă ai şpăgarului Apostu pot manifesta în numele cetăţenilor, cerând şi urlând moralitate politică...

            

image

Cât de corect este să strigi jos Ponta în timpul orelor de muncă din calitatea de director al  Hotel Univers T?

În aceste zile, vă invit dragi clujeni, să nu uitaţi că sticluţele cu pietricele au reuşit să reinventeze ideea de protest contra clasei politice: fără violenţă, cântând, zâmbind, dar atrăgând atenţia atunci când frunţile se încreţesc, când steagurile se ridică. Aşa arată România trezită, aşa arată Clujul independent de clasa politică. Nu lăsaţi politrucii să fure sufletul oraşului pentru interese vremelnice, meschine, politice. Nu permiteţi politizarea spaţiului, care a născut cauze şi crescut conştiinţă...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite