Societate

articolul anterior articolul urmator

Un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii ar putea fi încheiat între România şi Oman

0
5 Nov 2018 19:03:08
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Propunerea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de a încheia un acord de cooperare cu omologul său din Oman, a fost agreată, transmite un comunicat al instituţiei. Acordul ar viza cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire cu omologul său din Oman, doctorul Ahmed Mohammed Al- Saidi.
 
De asemenea, în colaborarea dintre cele două ţări va fi prevăzut şi schimbul de experienţă în unele discipline medicale precum cardiologie şi diabet, transmite comunicatul.

Documentul citat arată că Pintea a vizitat şi două instituţii medicale: Royal Hospital Muscat şi un Centru de medicină primară, sănătatea mamei şi copilului.
 
„Din dorinţa de a îmbunătăţi sistemul sanitar din România, consider că e extrem de utilă colaborarea cu ţări în care există sisteme performante. În viitor, colaborarea cu Sultanatul Oman în domeniul sănătăţii va aduce beneficii sistemului de sănătate din România”, transmite Sorina Pintea. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii