Societate

articolul anterior articolul urmator

Un avion TAROM a adus 200.000 de măşti FFP2 din China. Materialele medicale au fost cumpărate de Unifarm

15
3 Apr 2020 21:55:46
Autor: George-Andrei Cristescu

200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziţii realizată din China de către UNIFARM SA. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19). 
 
Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului.
 
 
După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.
 
Sunt aşteptate şi alte transporturi conţinând achiziţii realizate de Compania Naţională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.
 
În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo şi a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale şi  echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Badea Scârţan !
3.04.2020, 22:22:54

In sfarsit, in sfarsit !

0 (2 voturi)
Badea Scârţan !
3.04.2020, 22:26:37

Mastile vin din China, testele din Coreea de Sud, sper ca si ceva ventilatoare de pe aici, de pe acolo, ca daca nu il putem ruga si noi pe Daraghia Putin,sa ne aduca si noua macar vreo 600 de bucati.Caci altfel cum ?! Eu vad ca pana si arogantii si atoatestiutorii de francezi au acceptat ,,ajutorul" Rusiei si al Chinei...

+1 (5 voturi)
Victor Nagy
3.04.2020, 22:58:35

Sperăm să fie conforme .... că noi nu avem standarde Olandeze .

-1 (1 vot)
Victor Nagy
3.04.2020, 23:16:31

„ pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus ”. 100 mc ..... un vagon de tir ..... cam puțin .... decât de loc „ Din puțul gândirii unui liberal a izvorât una: „BLOCAREA tuturor…” 2 aprilie 2020 Ioana Radu cotidianul „ Deputatul PNL Pavel Popescu atacă virulent investitorii chinezi şi vrea blocarea acestora din domeniile strategice în România pentru viitorii 10 ani. Acesta spune că va depune un proiect legislativ. „Vă anunț că în următoarele zile voi depune un proiect legislativ prin care cer BLOCAREA tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii denumite strategice pentru următorii 10 ani și CONDIȚIONAREA strictă a lor în alte domenii, pe teritoriul statului român .... ”

-1 (3 voturi)
Aurelu Flogea
4.04.2020, 00:08:39

Georgele, daca le demonteaza scaunele nu e nici pe departe "full cargo". Avionul in continuare un are sine de fixare si nici usa full size penru cargo. Asa ca nu poti incarca paletizat. Dupa cum se vede cu ochiul liber, il incarca tot lada cu lada. Daca ii ducea capul, faceau un leasing de A330-300, jos aveau 180m³ pentru marfa in containere standar LD3 sau paleti si sus aveau spatiu pentru minim 200 de pasageri pentru zboruri de repatriere pe care puteau apoi sa ii duca spre tarile lor cu 737 si la intoarcerea acestora sa aduca alti romani acasa. Dar na...complicat.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)