Un exerciţiu de PR ratat: Mike Tyson în Parlamentul României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mike Tyson va vedea Casa Poporului cu tot cu senatori
Mike Tyson va vedea Casa Poporului cu tot cu senatori

Boxerul Mike Tyson va veni în România cu ocazia lansării unei băuturi energizante, dar va fi prezent şi în plenul Parlamentului României, acolo unde se va întâlni cu senatorii care ar trebui să voteze legi.

Fostul campion mondial la categoria grea va vizita Casa Poporului, dar va vedea cu această ocazie şi parlamentarii români „la lucru”. Când reprezentanţii acestora au fost întrebaţi de ziarişti la iniţiativa cui se efectuează această vizită, răspunsul unui senator liberal a fost "Nu pot să vă dau detaliile astea, ştiu doar că mâine va veni la Senat". 

Ca şi când directorul FBI ar urma să ţină un discurs în plenul Senatului, vizita pugilistului la Casa Poporului este învăluită în mister. Şi totuşi, cui foloseşte acest exerciţiu de PR forţat şi inutil? Parlamentul României nu este o firmă care are nevoie de publicitate, iar oamenii care lucrează acolo au de obicei alte treburi, pe care nu e cazul să le amintesc, că se găsesc în fişele lor de post.

Şi atunci? Cine l-a invitat pe Tyson la Parlament? Cu ce scop? Pentru că nu cred că vreun moft al fostului boxer ar putea fi acesta, de a asista la şedinţele unui parlament unde până şi cei care ar trebui să participe moţăie, se joacă pe telefon sau chiulesc. Poate doar dacă ne gândim la trecutul său penal, care l-ar putea lega de mulţi „confraţi de suferinţă”, care i-ar fi putut lesne fi colegi de celulă dacă statul de drept ar funcţiona în România aşa cum ar trebui.

Mike Tyson a avut interzis accesul în Marea Britanie, dat fiind trecutul său tulbure, violent şi penal: acuzat de viol, a fost condamnat în 1992 la şase ani de închisoare, executând doar trei. Printre faptele sale de „vitejie” se mai numără divorţul de prima sa soţie, care a descris căsnicia lor drept „plină de tortură, un adevărat iad, mai groaznic decât mi-am putut imagina vreodată“, un an de închisoare după ce a bătut doi motociclişti, dar şi consumul constant de droguri, recunoscut în cartea sa autobiografică.

Sportivul care până la 13 ani fusese deja arestat de 38 de ori şi ajunsese la şcoala de corecţie va vizita mâine Parlamentul României. S-ar putea spune că cine se-aseamănă se-adună, dar nu ar fi corect faţă de parlamentarii care încă îşi mai fac treaba, fără să se gândească la pensiile speciale pe care singuri şi le-au votat. Aşa că nu ne rămâne decât să asistăm neputincioşi la circul pe care televiziunile se vor înghesui să ni-l arate. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite