Societate

articolul anterior articolul urmator

Un fapt cusut cu aţă albă

47
23 May 2020 08:37:29
Mircea Morariu

Până mai ieri, dl. Doru şi d-na Sorina erau nişte iluştri anonimi. Nu îi cunoşteau decât rudele, colegii de muncă şi vecinii. Respectivii mai aveau câteva cunoştinţe recrutate din rândul avocaţilor, judecătorilor şi angajaţilor acelei Secţii de poliţie cu care am aflat că s-au aflat ori că se află în proces.

De câteva zile, numele lor, dar mai ales imaginea şi vocea respectivilor, au devenit celebre. Au făcut înconjurul televiziunilor. Domnul Doru şi doamna Sorina sunt nici mai mult, nici mai puţin decât martirii naţiei. Noii Doina Cornea şi Radu Filipescu. Marii luptători pentru drepturile omului. Probabil foarte curând cei doi vor fi omagiaţi chiar în Aula Magna a Academiei Române. Devenită şi ea, Academia, un fel de cutie de rezonanţă a PSD şi a ziariştilor din solda sus-numitului partid. Şi unde, probabil, foarte curând se va auzi “Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem la COVID pe veci imuni”.

Respectivii au fost, ce să vezi!, agresaţi de forţele de poliţie (acum, între noi fie vorba, nici acestea nu s-au comportat chiar profesionist, din contră, şi lucrul acesta ar trebui serios să îi pună pe gânduri şi la fapte pe mai marii MAI) fiindcă au refuzat termoscanarea. Scuze, luarea temperaturii la intrarea într-un hipermarket. Care ne-a înştiinţat, perfect informată doamna Sorina, înseamnă “un act intim”. Că doamna Sorina este cum nu se poate mai cultă, mai om al Renaşterii şi, cum spuneam, perfect pregătită să îşi afle loc printre Nemuritori, o dovedesc vorbele docte şi savante rostite tot de respectiva pe măsură ce avansa scandalul. Doamna ştia perfect ce prevede şi ce nu Constituţia, s-a dovedit locvace, pesemne că înainte de a se duce la hipermarket, se pregătise îndelung ca pentru obţinerea unui doctorat total. Din acela la care aspiră Eleva din Lecţia lui Ionesco.

Nu ştiu cum se făcea că noii activişti pentru drepturile omului, chiar mai locvace decât era în tinereţe doamna Renate Weber (şi, uite, doamna Weber a ajuns Avocat al Poporului şi se pregăteşte să sesizeze pe această cauză pe toată lumea, inclusiv „specialii” de la CCR) sau decât domnii Tăriceanu, Ponta şi Ciolacu (bine, dl. Ciolacu e niţeluş mai sensibil), aveau şi o voce perfect amplificată. Şi erau amândoi filmaţi profesionist.

De ce toată această mizeră mascaradă? Ceva evident cusut cu aţă albă ca să ni se mai inculce o dată ideea că în România nu sunt respectate drepturile omului. Că s-a instaurat dictatura. Că preşedintele Iohannis este un profesionist al discriminării, un monarh, un Führer (lucrurile astea nu le-a auzit domnul Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, sau dacă le-a auzit nu le-a băgat în seamă fiindcă aşa i s-a ordonat de susţinătorii lui politici), iar guvernul vrea să ne transforme în sclavi. În suboameni ţinuţi strâns în lesă. Ceva menit să submineze, să înfrunte, să relativizeze, să arunce în aer autoritatea.

Oare doamna Sorina, dl. Doru şi cei care le-au sponsorizat spectacolul jalnic chiar ne cred proşti? Sau...?

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

47 Comentarii

Zâna Măseluţă®
23.05.2020, 08:41:32

... În siajul unei zâne...

-2 (8 voturi)
Zâna Măseluţă®
23.05.2020, 08:42:41

Dosar măsluit Procurorul cu denunţătorul au făcut, Unui pârât cu duşmănie reclamat, Cu aţă albă de fuior cusut, Ca în final să fie... îngropat! epigramă de Mircea Ursei

-1 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
23.05.2020, 08:57:51

Hi..hi..hi..! S-a miscat mai greu de data asta..!:)) A trebuit sa astept un pic. Dar merită..! Merita sa ne distram si azi pe seama imbecilitatii cersetorilor de atentie cu orice pret, cunoscuti si ca ”idiotii satului” datorita faptului ca se scoala cu noaptea-n cap si ”frunzaresc” precipitati si schizo-obsesivi paginile site-lui, pentru a posta pe prima pozitie mereu aceleasi imbecilitati (gen ”În a zânei lung siaj” -”zana” fiind ea desigur:)) , plus niscaiva epigrame tampe, exact cum sta bine unor imbecili de-a dreptul admirabili in bovinismul consecventei cu care tin neaparat sa se autodemonstreze ca atare zi de si cat mai..la vedere..!:) Chestia nostima e ca in mintea lor putina si bolnava isi inchipuie ca facand asta vor reusi sa ”supere” pe cineva, desi e clar tot ceea ce reusesc e ”ridice mingea la fileu”, sa stârneasca râsul si sa se umple de penibil..!:) Acum, dupa ce ne-am distrat un pic pe seama imbecilor de serviciu care tin neaparat sa se audemostreze ca atare zilnic si cat ..mai la vedere, sa trecem la lucruri mai serioase.. Deci, ”termoscanarea”.. Bleableaistti sunt cu duiumul, asa ca cel mai bine e sa ascultam parerea cuiva care chiar se pricepe.. ”„Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine. Mă scuzaţi, dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri. Şi nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroşii (exact ca la telecomandă), deşi eu nu mi-aş lăsa niciodată copilul în bătaia telecomenzii... Mă rog, asta este altă discuţie, pentru că, dacă ţi se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic. Dar revenind... Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau o aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute. Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol şi să iasă la shopping, dacă aşa ar vrea muşchiul lui?!? Nimic!“, a scris dr. Adina Alberts(sotia lui Viorel Catarama) pe contul său de Facebook. Iar eu subscriu..! Verificarea obligatorie a temperaturii oamenilor care intră în diverse clădiri, magazine, birouri. etc, e una din masurile pompieristice tipice pentru felul in care incompentanta guvernare iohannist-liberalo-neosecuristica a gestionat hairupist si habarnist pandemia...! Tocmai datorita celor subliniate de d-na doctor mai sus, nicaieri in UE, nici macar in tarile cele mai afectate de pandemie, guvernele nu au impus populatiei acesta masura, inutila si uimitor de tampa chiar si pentru guvernarea cocalarimii habarniste care-si zice ”PNL”..! Altminteri,Rețeaua Lidl a renunta deja la aiurela respectiva (”termoscanarea” clientilor). Paznicii verifică doar purtarea măștii.

-8 (10 voturi)
dorel doru
23.05.2020, 08:51:13

PS'il acestei povesti face toti bani ,hahaha :)

0 (4 voturi)
G M
23.05.2020, 08:54:03

Cu fiecare nouă zi mai răsar niște nătărăi care fug după audiență.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (47)

Modifică Setările