Societate

articolul anterior articolul urmator

Un grup de tineri a creat o platformă care te învaţă cum să construieşti viziere

1
26 Mar 2020 03:17:31
Autor: M. Teodorescu
Cu ajutorul feedback-ului primit de la primii medici care au testat scuturile, voluntarii au reuşit să perfecţioneze produsul. FOTO Facebook viziere.ro
Cu ajutorul feedback-ului primit de la primii medici care au testat scuturile, voluntarii au reuşit să perfecţioneze produsul. FOTO Facebook viziere.ro

Exemplu de implicare civică din partea unui grup de tineri care au construit o platformă online (viziere.ro) prin care oferă gratuit un kit de producere a scuturilor de protecţie facială pentru medici. Ei au reuşit să pună la punct mai multe centre regionale în toată ţara, în cadrul cărora se confecţionează viziere din PETG.

„Am prototipat o vizieră de protecţie a feţei pentru medici, a cărei durată de fabricare este foarte mică şi e făcută din materiale care sunt uşor de procurat. Ştim că produsul există şi nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită şi disponibilă în măsura posibilităţilor de producţie. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obţinem sponsorizări.”, se menţionează pe site-ul viziere.ro.
 
Cei 185 de voluntari au produs deja 10.244 de viziere ce au ajuns la 124 de spitale din ţară.
 
Voluntarii se concentrează acum pe colectarea donaţiilor necesare creşterii capacităţilor de producţie, dar şi pe extinderea reţelei de centre pentru a acoperi întreaga ţară. Pentru aceasta au nevoie să găsească în primul rând centre care să asigure decuparea pe CNC a componentelor din mase plastice din care se realizează scuturile. 
 
„Ideal este să găsim producători locali care pot confecţiona aceste viziere din banii adunaţi prin donaţii către ONG. În România s-au înscris ONG-uri şi producători locali din diferite centre regionale - Arad, Piteşti, Craiova, Argeş, Slatina, Olt, Braşov, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia, Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Iaşi, Suceava şi altele”, declară reprezentanţii Viziere.ro pentru diez.md.
 
Cei care doresc să devină volunari sau medicii care au nevoie de scuturi de protecţie pot solicita informaţii prin intermediul platformei Viziere.ro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un cititor
26.03.2020, 08:35:07

Da, le-am si vazut la anumite persoane care sunt in puncte mai expuse. Ma intrebam de unde sunt ? Uite ca exista potential in tara, ...inepuizabil. Trebuie doar interes si din partea autoritatilor sa fie interesati de inventii, sa dea ajutor pt initiative bune.....etc. Felicitari, succes in producerea pe scara larga. Comerciali produsul in farmacii plafare, etc...magazine cat mai urgent ce gasiti producatori. Sa-i ajute statul, dar ......nu la anul, ci acum.

+1 (1 vot)
Modifică Setările