Un liceu a fost inchis din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcină s-a extins astăzi în trei unităţi şcolare. Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la opt în judeţul Vrancea. Institutul Cantacuzino a confirmat astăzi încă patru cazuri. Direcţia de Sănătate Publică a închis Colegiul „Valeriu D. Cotea” din Focşani pentru o săptămână.

Cele opt persoane infectate cu AH1N1 sunt izolate la domiciliu şi primesc medicaţia simptomatică avizată în aceste situaţii. În cazul a patru dintre acestea diagnosticul a fost confirmat astăzi iar restul în cursul zilei de ieri.

Este vorba de elevi de clasa a VIII – a şi a IX- a de la Colegiul „Valeriu D. Cotea”, Colegiul „Gheorghe Asachi” şi de la Şcoala generală „Ştefan cel Mare” dar şi de un tânăr de 22 de ani din Focşani. Pentru că cele mai multe cazuri au fost depistate la Colegiul „Valeriu D. Cotea”, Direcţia de Sănătate Publică a suspendat cursurile până pe data de 26 noiembrie în unitate.

Mare parte din elevii infectaţi sunt navetişi. Trei persoane din cele opt sunt din municipiul Focşani şi din cartierul Mândreşti iar restul provin din comunele Ţifeşti, Măicăneşti, Gugeşti şi Boloteşti.

Cursurile şcolare sunt suspendate şi la cele două clase de la Liceul "Gheorghe Asachi" şi şcoala generală "Ştefan cel Mare" în care învăţau doi elevi infectaţi. „Au fost confirmate în total opt cazuri de gripă porcină în judeţul Vrancea. Majoritatea sunt elevi. Este şi un adult de 22 de ani din Focşani dar care nu are nici o legătură cu elevii contaminaţi. Încă nu se ştie cum a ajuns virusul în cele trei unităţi şcolare. Toate aceste persoane sunt acum izolate la domiciliu. Sunt şi alte probe trimise la analiză dar nu avem încă rezultatele”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Carmen Gheorghiu.

Vaccinul pentru prevenirea gripei porcine va sosi în Vrancea, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, pe 26 noiembrie. Momentan, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea distribuie către medicii de familie 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru virusul sezonier. Au prioritate bolnavii cronici şi bătrânii care au depăşit vârsta de 65 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite