Un nou caz de meningită în România: încă o adolescentă a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: pexels
FOTO: pexels

A apărut al doilea caz de meningită într-o singură săptămână. Este vorba tot despre o adolescentă, dar de data aceasta din Botoşani.

Starea fetei din Botoşani, bolnavă de meningită, este stabilă, a anunţat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, conform digi24.ro. Tânăra are 18 ani, aceeaşi vârstă ca eleva din Bucureşti care, în doar 8 ore, a fost răpusă de o formă a bolii cu o evoluţie fulminantă. Adolescenta s-ar fi întors recent din Italia. 

Autorităţile susţin că în cazul tinerei de la Botoşani, situaţia este deocamdată sub control, sunt forme diferite de meningită. Cazurile grave de meningită meningococică, acelea care duc la deces, sunt foarte rare, a spus ministrul Sănătăţii. Astfel nu se impune introducerea vaccinului obligatoriu şi panica ar fi nejustificată, a mai adăugat Sorina Pintea. 

Meningita este o infecţie a membranelor protectoare care înconjoară creierul şi măduva spinării. Dacă nu este tratată rapid, poate provocat intoxicarea cu sânge, adică septicemia, dar şi leziuni permanente ale creierului şi ale nervilor.

Cazul de la liceul Lazăr a şocat prin rapiditatea cu care a intervenit decesul. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţionase, a explicat la Digi24 ce simptome are această boală, ce o poate provoca şi cât de rapid trebuie să ne prezentăm la doctor.

„Meningita reprezintă o mare urgenţă medicală, indiferent de cauză. Când vorbim de o meningită bacteriană, deci vorbim de meningococ, evoluţia poate să fie imprevizibilă, în câteva ore poate să apară o deteriorare în întreg organismul, cu modificarea funcţiilor organelor. Chiar dacă e o situaţie rară, din păcate meningococia poate fi foarte greu prevăzută şi uneori imposibil de tratat”, a avertizat medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite