Un nou deces produs de gripă. Bilanţul victimelor ajunge la 69 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Gripa a mai produs un nou deces în acest sezon, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. Numărul victimelor a ajuns, până acum, la 69.

Potrivit INSP, ultima victimă este o femeie de 41 de ani din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal A, subtip H1pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal. În România a fost declarată miercuri epidemie de gripă.

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia virusului gripal este medie. 

În ceea ce priveşte tipul virusului, cel predominant în România este virusul A H1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova. În Franţa predominant e virusul de tip A, în Ucraina predominant e virusul de tip AH3 şi în Turcia la fel. Ca răspândire, virusul gripal face ravagii în Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Spania şi chiar şi în ţările nordice. 

„Populaţia trebuie să fie compliantă la măsurile pe care specialiştii le recomanda. Există alte ţări cu o circulaţie intensă a virusului gripal: Portugalia, Franţa, Austria, Macedonia, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Estonia. Măsurile trebuie aplicate. Ştiam că va creşte în intensitate această circulaţie a virusului gripal. Nu cerem populaţiei decât să aplice măsurile pe care le-am transmis şi să nu uite că este iarnă şi este gripă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite