Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei, miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri la nivel naţional, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” va avea loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din ţară vor emite semnalul "prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

IGSU spune că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei.

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite