Un poştaş a făcut avere din pensiile răposaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Dinu, din comuna doljeană Teasc, a reuşit să-şi construiască o vilă şi să cumpere mai multe utilaje agricole după ce a băgat în buzunarul propriu drepturile băneşti ale unor morţi. Poştaşul s-a oferit să ajute familiile unor persoane decedate, promiţându-le că se va ocupa el de toate demersurile pentru ca rudele să primească mai repede ajutorul de înmormântare.

Oamenii i-au dat acestuia certificatele de deces şi, la nicio săptămână după aceea, bărbatul a venit la poarta acestora cu banii promişi. Nimeni nu a bănuit însă că poştaşul a adus sumele res­pective din buzunarul propriu, păstrând în schimb documentele celor trecuţi la cele veşnice pentru a profita de ele pe termen lung. Funcţionarii de la Casa de Pensii Dolj au continuat să trimită pensiile, dat fiind că nimeni nu solicitase ajutor de înmormântare, iar cuponul şi banii cuveniţi celor decedaţi au ajuns lunar la factorul poştal, care ar fi trebuit să le distribuie.

Are cea mai frumoasă vilă din comună

Alexandru Dinu a reuşit, în cei 10 ani de când băga mâna în buzunarul morţilor, să îşi ridice o casă nouă în comună. Oamenii spun că şi-a cumpărat şi maşini agricole din banii pensionarilor decedaţi. „Are utilaje, dar nu le ţine acasă. Şi-a cumpărat un teren şi o magazie şi le-a dus acolo. Are şi tractor, şi remorcă. Ne-am întrebat şi noi de unde a avut bani să adune atâtea lucruri, iar acum am aflat ce a făcut şi nu ne vine să credem", a spus o localnică. Conducerea Centrului Regional de Reţea Poştală Craiova a declarat că bărbatului i se va desface contractul de muncă. „Am descoperit că este vorba de patru persoane în numele cărora încasa pensie, nu de una singură.

După ce a fost sesizată Casa de Pensii Dolj, s-a stabilit că prejudiciul cauzat de poştaş ajunge la 204.365 de lei", a explicat Nichi Motoi, director regional al Centrului Regional de Reţea Poştală Craiova. Poştaşul, angajat din anul 1990, a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc şi a cerut să fie lăsat în pace.

Cercetat de procurori

Agentul poştal Alexandru Dinu este cercetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Pentru faptele sale, olteanul riscă să stea după gratii între 12 luni şi 15 ani. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. „Cercetările sunt în curs de desfăşurare. După administrarea probelor vor fi luate măsurile impuse de lege", a spus Ionel Grigore, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei. 

“Am descoperit că este vorba de patru persoane în numele cărora încasa pensie, nu de una singură. După ce a fost sesizată Casa de Pensii Dolj, s-a stabilit că prejudiciul cauzat de poştaş ajunge la 204.365 de lei.''
Nichi Motoi director regional Poşta Craiova

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite