Un sfert dintre angajaţii Ministerului Educaţiei vor fi concediaţi până la 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25% din angajaţii Ministerul Educaţiei vor fi şomeri în luna august. Cu toate că până acum ministerul a tăiat din schemă 15.000 de posturi de profesori.

Urmează să dea afară şi angajaţi din cele 41 de inspectorate şcolare. Iar cele 41 de direcţii de tineret vor fi comasate cu cele de sport.

Potrivit Mediafax, în prezent, în aparatul ministerului lucreză aproape 4.500 de oameni, din care cei mai mulţi sunt angajaţi în direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, dar şi în inspectorate. Aici, numărul inspectorilor şcolari va fi raportat la numărul de profesori, la fel cum în primării, numărul de angajaţi este calculat în funcţie de numărul de locuitori.

''Într-adevăr reducerea de acum înainte va fi în jurul la 25%. La ora actuală aproximativ jumătate din cei angajaţi în inspectorate se ocupă de procesul educaţional şi jumătate de administrarea celeilalte jumătăţi. Aici se vor produce mutaţii. Putem spune deja că un număr semnificativ de funcţii de conducere vor dispărea'', a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite