Societate

articolul anterior articolul urmator

Un singur pat disponibil la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

0
26 Oct 2021 13:19:02
Autor: Lorena Mihăilă

În România există la acest momentun pat liber la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 în judeţul Bihor, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

 
La nivel naţional există o rezervă operaţională de 159 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1855 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
  
La nivel naţional  este un singur pat liber la terapie intensivă, în judeţul Bihor
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
   
Paturile din rezerva operaţională sunt paturi pe care anumite spitale le deţin şi au posibilitatea să le operaţionalizeze, în afara secţiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienţi din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depăşeşte pe cel al paturilor disponibile în secţiile principale”, transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică la solicitarea Adevărul. 
 
Astfel, dintre cele 157 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, din rezerva operaţională, cele mai multe se regăsesc în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Dolj.
 

Situaţia pe spitale

 

Paturi ATI Suplimentare 26.10.2021 by Lorena Mihăilă on Scribd

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările