Un studiu AstraZeneca arată că serul său anti-COVID-19 are un risc scăzut de producere a trombozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studiul a evaluat cazurile raportate începând cu 30 aprilie,
care au avut loc în cele 14 zile de la primirea primei sau celei de-a doua doze
Studiul a evaluat cazurile raportate începând cu 30 aprilie, care au avut loc în cele 14 zile de la primirea primei sau celei de-a doua doze

Vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca prezintă un risc scăzut de formare a cheagurilor de sânge după prima doză, dar nu există un risc suplimentar după a doua doză, arată un studiu condus şi finanţat de producătorul de farmaceutice, transmite Reuters. Acesta apare după ce au existat îngrijorări privind apariţia trombozelor la persoanele vaccinate cu acest ser.

Rata estimată de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS) după prima doză era de 8,1 per milion din cei inoculaţi, iar după cea de-a doua doză de vaccin, rata era de 2,3 per milion, arată un studiu, publicat în jurnalul medical Lancet, scrie Digi24.

Serul fabricat de AstraZeneca s-a confruntat cu câteva probleme, printre care întârzieri la producţie, cazuri rare de efecte secundare severe, inclusiv TTS, care a dus la restricţionarea vaccinului în unele ţări sau stoparea folosirii acestuia, investigaţii ale autorităţilor şi aplicarea etichetelor cu atenţionări.

Autoritatea UE pentru reglementarea produselor farmaceutice (EMA) a analizat cazurile de TTS din luna martie şi a descoperit o posibilă legătură cu Vaxzevria şi vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză. Însă, a transmis că beneficiile per total ale ambelor vaccinuri cântăresc mai mult decât riscurile implicate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite