Un voluntar SMURD de 17 ani i-a salvat viaţa unei femei de 80 de ani. „Nu avem lumânare / Nu trebuie! Nu o las să moară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO DSU Facebook.
FOTO DSU Facebook.

Un băiat în vârstă de 17 ani i-a salvat viaţa unei femei de 80 de ani care a căzut şi şi-a pierdut cunoştinţa pe stradă. Tânărul a început imediat manevrele de resuscitare şi nu a renunţat până la sosirea ambulanţei. Episodul a fost povestit pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Copii, vă rog, a căzut şi noi nu putem să o ridicăm”, începe povestea relatată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Facebook

Potrivit relatării, Vlad, un elev de doar 17 ani, a început imediat manevrele de resuscitare, deşi oamenii din jur nu-i dădeau mari şanse de reuşită. 

- „Unde? Unde este doamna?

- Uitaţi, lângă staţie. Cred că s-a împiedicat. Sper să nu se fi rănit prea tare

- Nu are puls! A intrat în stop cardio-respirator! Sunaţi acum la 112! Daţi telefonul pe speaker!

- Vă rog să trimiteţi o ambulanţă! O femeie de aproximativ 80 de ani a intrat în stop! Încep masajul cardiac!

- Vai, maică... Nu avem nici măcar o lumânare să îi aprindem.

- Nu trebuie! Nu o las să moară”, a relatat DSU. 

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aşa l-a găsit echipajul medical pe tânăr, oamenii din jur urmând să afle ulterior că, la numai 17, Vlad este voluntar SMURD, obişnuit deja cu acest tip de situaţie. „Încă îi aplica bătrânei manevrele salvatoare, însă tot nu reuşise să îi repornească inima. Minutele treceau şi îşi dorea din tot sufletul să o vadă că respiră…. Şi 1, şi 2, şi 3… şi inima femeii a început să bată din nou”, a mai povestit DSU. 

„În tot acest timp, mai multe persoane erau adunate în jurul lor.

- Bravo, copile! I-ai salvat viaţa! Unde ai învăţat să acorzi prim-ajutor?

- Sunt voluntar SMURD”, a continuat dialogul tânărului cu oamenii din jur. 

Potrivit relatării, tânărul are „deja peste 100 de misiuni adunate alături de pompierii buzoieni” şi, „deşi este elev al Liceului de Artă din Buzău şi interpret de muzica populară, mai are o pasiune: aceea de a salva vieţi”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite