Societate

articolul urmator

Unde îşi ating tinerii români potenţialul

16
25 Nov 2018 12:50:22
Vlad Voiculescu

Am fost zilele trecute la University of Warwick (UK), la invitaţia studenţilor de acolo. Aproape 150 de tineri români studiază acolo. Am rămas două zile şi am vorbit cu câteva zeci dintre ei.

Nu, nu am găsit acolo copii de bani gata, ci copiii unor oameni care au investit în ei tot ce au avut mai bun. De la muncitori la profesori, de la medici la militari, acelor părinţi li se datorează cu siguranţă mult din ceea ce sunt aceşti tineri astăzi.
 
Tinerii ăştia nu sunt însă doar copiii părinţilor lor, ci oameni care la 18-19 ani şi-au luat soarta în propriile mâini. Oameni care deja îşi cunosc propria valoare şi oameni care ştiu ce vor. Oameni care vor să facă o diferenţă! Mai mult decât orice altă generaţie, îmi pare că tinerii aceştia născuţi deja într-o lume liberă îşi doresc în mod autentic asta: să aibă un impact real asupra lumii în care trăiesc. Dincolo de orice funcţie, dincolo de orice avere.
 
Cei mai mulţi dintre studenţii de la Warwick ar vrea să se întoarcă în ţară. Şi tuturor le pasă în mod profund de România.
 
 
Mulţi studiază politică şi sunt pasionaţi de asta. Mai mult decât majoritatea adulţilor pe care i-am întâlnit, aceşti studenţi înţeleg, ştiu că politica nu ar trebui să fie despre cancanuri, meschinării ale guvernului şi diverse jocuri de putere. Politica poate face o diferenţă reală în vieţile oamenilor şi în destinul unei ţări.
 
Politica ar trebui să fie despre crearea condiţiilor pentru ca fiecare om să îşi împlininească potenţialul - ca fiecare să devină tot ce poate să devină.
 
Fiecare dintre ei - nu am nicio îndoială - îşi va crea propriul drum. În câţiva ani, vor lucra în companii şi instituţii-cheie din această lume mare, îşi vor face părinţii mândri şi îşi vor împlini potenţialul.
 
Dacă noi, în România, vom reuşi în anii care vin să creăm cadrul pentru ca măcar un sfert dintre ei să îşi împlinească potenţialul aici, în România, atunci, abia atunci vom şti că suntem pe drumul cel bun. Iar cu inteligenţa, curăţenia şi curajul lor vom scrie istoria generaţiei noastre!
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

marius cristian
25.11.2018, 12:58:46

da vor veni in Romania ca demnitari aflati in slujba corpocratiilor transnationale , exact cum ai procedat si tu iuda cioloszista.

-7 (11 voturi)
MV R.
25.11.2018, 15:33:19

Domnu,da de ce nu cereți dvs.partidului să dea afară TOATE multinaționalele,mai ales Renault,ca să știm de-o treabă? Nu vă temeți,tinerii ăștia NU se vor mai întoarce de fel,că u sunt proști să ajungă să sporească avutul porcarului din Teleorman. În rest,cum spuneți dvs.-„Lasă-i,maică,să fure dacă NE DĂ și nouă ceva!”.

+3 (5 voturi)
-pol-
25.11.2018, 17:02:44

isi ating potentialul in a fi pioni ai corporatiilor. sa ramana unde sunt.

-4 (6 voturi)
L--- Lara
25.11.2018, 21:16:42

@Polica, tu iti atingi potentialul cu comentarii de doi bani. Tinerii acestia sunt o sansa pentru Romania, dar marii nostri politicieni actuali in frunte cu coana dancila de videle, agramata tarii, sunt mai interesati de nepotisme si cumetrii, decat de a angaja tineri valorosi. Stii unde lucreaza agramatul de fiu al lui dancila? Ce il recomanda pentru un asemenea post, in afara de relatiile maica-sii?

+3 (5 voturi)
Iliana Bruckner
25.11.2018, 19:55:21

Ma bucur de cate ori aud vesti despre domnul Vlad Voiculescu. Stiati ca,de curand,a reusit sa mai implineasca (desigur,pe langa MagiCamp)un alt vis . Parintii copiilor in lupta cu aceasta boala cumplita,aveau nevoie de un loc unde sa-si odihneasca trupurile trudite si indurerate. Sa se refaca,pentru inca o zi de incercari. A reusit constructia unui adapost langa Oncologie. Dar,oamenii de bine au mers mai departe. Romani plecati la munca in Grecia,si-au oferit garsoniera,pe perioada cat lipsesc din tara.e doar unul din multele exemple. Nu vad deloc de ce atata rautate in comentariul unui gest firesc,de a lua legatura cu niste tineri romani care muncesc pe bune pentru cariera lor. Sau merita admiratie doar cei gen Nicolicea ori,mai dubios,Dragnea care termina niste cursuri cu 3 ani inainte de a se infiinta Facultatea?

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările