UPDATE Unitatea de Arşi Grav de la Spitalul Floreasca, redeschisă. Acolo sunt trataţi doi dintre răniţii din explozia de pe Valea Cascadelor. Starea răniţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de Arşi Grav de la Spitalul Floreasca a fost redeschisă, acolo primind îngrijiri patru din cele zece victime implicate în explozia de la târgul de vechituri din Capitală. Decizia a fost luată de oficialii din Ministerul Sănătăţii, care au constituit o celulă de criză în urma incidentului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la Spitalul de Arşi s-au prezentat şase pacienţi, din care trei sunt în tratament ambulator cu schimbări zilnice de pansamente.

În ceea ce-i priveşte pe ceialţi trei, care sunt internaţi în spital, aceştia au 83, 72, respectiv 54 de ani. Femeia de 83 de ani are arsuri pe 5% suprafaţă corporală, o evoluţie bună, fiind internată pe secţia de arsuri.

Bărbatul de 72 de ani are arsuri de gradul I şi II pe 20% din suprafaţa corporală, fiind intubat mecanic în secţia de reanimare, cu o evoluţie staţionară. De asemenea, un bărbat de 54 de ani cu arsuri de gradul II pe 12% suprafaţă corporală, intubat şi ventilat mecanic, internat în reanimare, evoluţie staţionară lent favorabilă.

La Spitalul Floreasca sunt internaţi patru pacienţi, doi dintre ei fiind pe secţia de chirurgie plastică cu arsuri superficiale, în stare bună şi cu prognostic favorabil.

„Alţi doi pacienţi sunt internaţi pe secţia de Arşi, respectiv bărbatul în vârstă de 50 de ani, care a fost operat ieri în regim de urgenţă, va fi consultat astăzi bronhoscopic pentru a stabili dacă gradul de afectare a căilor aeriene superioare. În ciuda tratamentului administrat, starea generală este gravă, iar prognosticul rezervat”, notează Ministerul Sănătăţii.

În cazul femeii de 64 de ani care urmează să fie transferată pe secţia de chirurgie plastică, având o evoluţie bună faţă de ziua de ieri.

Potrivit lui Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii, pacienţii de la Spitalul Floreasca sunt trataţi de personalul care a fost la modulele de training din Franţa. „Mă refer la 3 plasticieni, 2 anestezişti şi mai multe asistente care au fost la pregătire în Franţa,” explică Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al MinisteruluI Sănătăţii.

Toate rezervele sunt funcţionale personalul este asigurat. unde sa spunem ca din cauza zilei de sambata nu ar fi disponibil. se ia personal din sectia de ati si se muta pentru a avea grija de acesti pacienti: nu e vb de niciund eficit. „Cel mai grav are arsuri la nivel de membre şi de torace, iar ceilalţi prezintă arsuri la nivelul membrelelor superioare şi inferioare,” spune Bogdan Oprita, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Explozia, de la o instalaţie improvizată

Totul s-a petrecut în jurul prânzului, când târgul de vechituri de pe Valea Cascadelor (cartierul Militari) era înţesat de oameni aflaţi în căutare de chilipiruri şi gustări tradiţionale constând în mititei cu muştar şi alte preparate din carne. În acest sens, activau la faţa locului mai mulţi comercianţi care struneau cu toată priceperea grătarele din dotare, iar unul dintre ei se ajuta de câteva umbreluţe, o rulotă veche şi patru butelii de aragaz bine încărcate.

Din cauze încă neclare, rulota a fost cuprinsă de flăcări, iar una dintre cele patru butelii a sărit în aer. În suflul ei, explozia a rănit doisprezece oameni, a spulberat grătarele şi a înălţat în văzduh o ploaie de mititei aflaţi în diverse stadii de preparare. 
 
S-a intervenit prompt, cu zece ambulanţe şi trei autospeciale de pompieri, iar nouă dintre cei doisprezece oameni răniţi au fost transportaţi la diverse spitale din Bucureşti. Accidentul a pus pe jar oficialii din Ministerul Sănătăţii, la nivelul căruia s-a constituit, ieri, o celulă de criză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite