Trei persoane repatriate din Africa de Sud, depistate pozitiv. Când vom şti dacă este vorba despre varianta Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi alte două persoane, care au ajuns în ţară cu avionul care a repatriat românii din Africa de Sud, au fost testate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

UPDATE: Alte două persoane care s-au întors din Africa de Sud în acelaşi avion cu jucătorii de rugby au fost confirmate cu COVID-19, în urma testării, ieri, pe aeroportul Otopeni. Pentru persoanele pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2  au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi.

Cele trei persoane depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2 se află în carantină, însă niciuna nu are simptome, transmite Grupului de Comunicare Strategică. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Ministerul Sănătăţii informează că, cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" Bucureşti.

În medie, secvenţierea durează trei-patru zile, în funcţie de echipamentul de testare.

Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.

Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite