Societate

articolul anterior articolul urmator

Trei persoane repatriate din Africa de Sud, depistate pozitiv. Când vom şti dacă este vorba despre varianta Omicron

5
1 Dec 2021 20:30:58
Autor: M. Teodorescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi alte două persoane, care au ajuns în ţară cu avionul care a repatriat românii din Africa de Sud, au fost testate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

UPDATE: Alte două persoane care s-au întors din Africa de Sud în acelaşi avion cu jucătorii de rugby au fost confirmate cu COVID-19, în urma testării, ieri, pe aeroportul Otopeni. Pentru persoanele pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2  au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi.
 
Cele trei persoane depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2 se află în carantină, însă niciuna nu are simptome, transmite Grupului de Comunicare Strategică. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ: Ministerul Sănătăţii informează că, cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. 
 
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.
 
Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic.
 
Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" Bucureşti.
 
În medie, secvenţierea durează trei-patru zile, în funcţie de echipamentul de testare.
 
Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.
 
Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.
 
Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Adrian Foangӑ
1.12.2021, 21:26:53

Din ce in ce mai bine, profesionisti de calibru la ziar. A mai ramas sa se foloseasca "romgleza" de Facebook.

-2 (2 voturi)
d cioc
1.12.2021, 21:27:47

in limba română, regula formării timpului viitor este următoarea: formele de prezent ale verbului auxiliar a vrea (voi, vei, va, vom, veţi, vor), urmate de infinitivul verbului de conjugat (adică forma de dicţionar, fără prepoziţia a). De exemplu: eu voi pleca, tu vei pleca, el/ea va pleca, noi vom pleca, voi veţi pleca, ei/ele vor pleca.

undisputed
1.12.2021, 22:38:40

Circ

+1 (1 vot)
johnny doe
2.12.2021, 05:53:46

Cum sa ii lasi la bordul avionului fără să-i testezi?

+2 (2 voturi)
Iobag Nerfos
2.12.2021, 07:34:33

măCiucă, se termina "pandemia" și ai importat ceva virusel trimițând avioane să ne mai aducă prospătură? Să aveți voi pretext pentru noul val?

0 (2 voturi)
Modifică Setările