Urmaşul Papei de la Roma

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E vară, e soare, iar legumele şi fructele sunt ieftine, aşa că merită să ne mai şi distrăm.

Dar pentru că nu toţi ne aflăm în concediu (cineva trebuie să mai şi muncească în ţara asta - nu-i aşa, domnule Antonescu?), ne distrăm la locul de muncă. E drept, ne şi ajută unii compatrioţi loviţi rău de caniculă.

Un cetăţean de prin Suceava, pe nume Cornel Cernoschi (32 de ani), este fericitul proprietar al Moldovei şi, cu puţină îngăduinţă, al Ardealului şi al Ţării Româneşti. Carevasăzică, al României. Cel puţin, aşa pretinde el. Şi nu oricum, ci pe baza unui argument zdrobitor: i-a spus lui mam'mare - bunicuţa, cum s-ar zice - că el, Corneluş cu cap de pluş, este moştenitorul unic şi incontestabil al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Fireşte, omul a luat-o în serios, că doar n-o să-şi dezamăgească bunica... Drept urmare, a depus la Tribunalul Bucureşti mai multe acţiuni de revendicare. Au fost chemate în judecată instituţiile care se fac vinovate de acest grav abuz la adresa proprietăţii private: Senatul, Camera Deputaţilor, statul român (prin Ministerul Finanţelor), Preşedinţia şi Guvernul. Deocamdată, urmaşul Marelui Ştefan n-a avut succes, pentru că ştiţi cum e: Justiţia acţionează la comandă politică şi nu vrea, domn'e, să-i facă dreptate unui moştenitor de drept...

Dar oameni nedreptăţiţi găsim şi la nivel mai înalt. Iacătă-l, par examplu, pe senatorul Iulian Urban (35 de ani), coleg de generaţie cu mega-moştenitorul Cornel Cernoschi. Parlamentarul PDL susţine că e urmaşul Papei de la Roma, chiar dacă nu ne lămureşte al căruia dintre cei opt pontifi care şi-au luat numele Urban. Important e că omul a simţit, aşa, cum îl cuprinde o anumită sfinţenie, ceea ce numai urmaşilor de papă li se întâmplă. Sigur că există destui invidioşi care spun că numele domnului senator nu vine de la Vatican, ci de la o firmă de salubritate din Bucureşti, dar astea sunt răutăţi şi nu trebuie băgate în seamă...

Ascendenţa sacră a domnului senator m-a pus pe gânduri. Dacă sunt și eu, cumva, urmaşul vreunui Papă? Şanse ar fi mai multe decât în cazul distinsului parlamentar, căci în istorie au existat 16 papi Grigore şi doar 8 papi Urban. Iar la capitolul sfinţi îl surclasez pe alesul poporului român: au fost sanctificaţi patru papi Grigore (Grigore I, Grigore al II-lea, Grigore al III-lea şi Grigore al VII-lea) şi doar un papă Urban (Urban I).

V-am avertizat că e caniculă... Dar lui Iulian Urban i-o fi spus cineva? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite