Vaccin anti-HPV care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, lansat la Institutul Matei Balş din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un vaccin care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, lansat vineri
Un vaccin care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, lansat vineri

Un vaccin care protejează împotriva a patru tipuri de cancer a fost lansat vineri la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Serul protejează împotriva infecţiei cu şapte tipuri de HPV implicate în producerea cancerului.

Practic, noul vaccin, disponibil acum şi în România, protejează împotriva a 90% din cazurile de cancer de col uterin, spun medicii, care afirmă că serul este eficient şi în prevenirea altor patologii provocate de virusul HPV. 

„Este un produs pentru sănătate publică, care previne cancerul. (...) 1.800 de femei mor în fiecare an în ţara noastră. Asta înseamnă că 5 - 6 femei mor zilnic dacă facem o medie. Cred că este o mare oportunitate pentru România, atât fete cât şi băieţi, pentru că sunt multe ţări unde şi băieţii beneficiază de vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie. 

La rândul său, profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, a menţionat că 5.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite