Societate

articolul anterior articolul urmator

Vaccinarea cu AstraZeneca, la liber. Oricine doreşte se poate imuniza, fără programare

18
13 Apr 2021 09:52:40
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care doresc să se vaccineze anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca o pot face fără a avea o programare în prealabil, potrivit unei circulare emise de Comitetul Naţional de Vaccinare

Documentul amintit permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă pentru imunizare.
 
Potrivit informaţiilor Digi24, decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale şi că angajaţii de acolo stau degeaba.
 
Pentru a se vaccina, fără programare, cetăţenii trebuie doar să se prezinte la centrele care folosesc acest tip de vaccin, cu cardul de identitate. Trebuie precizat însă că vor avea prioritate persoanele care au o programare validă pentru imunizarea cu serul AstraZeneca.
 
 
Foto Facebook.com / Ana Poenariu
 
Din cauza controverselor la nimevl mondial în legătură cu serul produs de AstraZeneca şi Oxford, numărul persoanelor care se prezintă la centrele care folosesc acest vaccin a scăzut. 
 
Agenţiei Europeană a Medicamentului a transmis, în 7 aprili, că există o legătură cauzală între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinarea cu serul AstraZeneca, iare apariţia acestora va fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a precizat că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca, subliniind că efectele sunt extrem de rare.
 
EMA a reamintit profesioniştilor din domeniul medical că trebuie să rămână conştienţi de posibilitatea apariţiei acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.
 
În 8 aprilie, coordonatorul campanie de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că ţara noastră va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

defu gabi
13.04.2021, 10:02:58

Tromboza la promotie...

0 (8 voturi)
ando22
13.04.2021, 10:13:34

Sa nu exageram, in Marea Britanie s-a folosit cu succes acest vaccin pentru combaterea pandemiei.

+1 (5 voturi)
Ludwig
13.04.2021, 10:15:54

Esti cumva vreun savant medical de ai studiat vreun caz? Agentia europeana a spus ca nu da tromboze, dar toti aerienii ziccada. In spani a e coada la stra zeneca, nu au locuri. Din pacate astra zeneca aintra intr-un razboi al marilor grupuri pharma. Anglia a vaccinat masiv cu astra zeneca si la ei s-a produs imunizarea de turma. Riscul trombotic la oricare vaccin este de 1 la un milion, adica infim. Asta e comunicatul OMS.

0 (8 voturi)
dumitru bogdan
13.04.2021, 10:05:39

Asa mai băieți, răgăliile la liber. Delicatesele la speciali. O decizie bună.

0 (4 voturi)
staciu dan
13.04.2021, 10:08:32

Vaccinare gratis pt sinucigasi :)

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările