Societate

articolul anterior articolul urmator

Vaccinarea, din nou în dezbatere. Părinţi: Nu vrem să fim obligaţi să ne vaccinăm copiii

4
26 May 2017 16:39:37
Autor: News.ro
George Gabriel Stan spune că el nu şi-a vaccinat copilul şi nu vrea să fie obligat să-l vaccineze.
George Gabriel Stan spune că el nu şi-a vaccinat copilul şi nu vrea să fie obligat să-l vaccineze.

Dezbaterea privind legea vaccinării a continuat, vineri, cu un număr mai mic de participanţi decât la prima întâlnire, dar pe acelaşi ton vehement al celor care sunt împotriva vaccinării, la fel de hotărâţi să nu accepte niciun argument pentru imunizare transmis de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Contestatarii au cerut să nu fie obligaţi să îşi vaccineze copiii.

Dezbaterea publică a continuat în amfiteatrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, unde multe locuri au rămas neocupate.
 
Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a încercat să îi convingă pe părinţi să îşi vaccineze copiii spunându-le că milioane de vieţi sunt salvate prin imunizare şi că este foarte important să îşi ia informaţiile din surse sigure şi avizate.
 
"Argumentele pro vaccinare cred că se găsesc în istoria omeniriri. Acolo sunt toate argumentele. Există o serie de boli care au ucis milioane de oameni şi astăzi sunt eradicate, deci nu mai ucid. Aş spune părinţilor că este foarte important să-şi colecteze informaţiile din surse sigure, din surse avizate, să fie raţionali în deciziile pe care le iau. Astăzi nu am mai fi avut o asfel de dezbatere dacă aceste lucruri s-ar fi petrecut (părinţii s-ar fi informat din surse sigure - n.r.). Trebuie ca fiecare dintre noi să discernem grâul de neghină şi să luăm deciziile în consecinţă", a afirmat Adriana Pistol. 
 
George Gabriel Stan, părinte şi membru al asociaţiei "Pro decizie informată", a spus că el nu şi-a vaccinat copilul şi nu vrea să fie obligat să-l vaccineze.
 
"Am un copil pe care nu l-am vaccinat. Şi ştiţi de ce? Pentru că firmele farmaceutice care produc vaccinul nu îşi asigură în scris răspunderea legală pentru siguranţa vaccinului. Nu răspund în niciun fel. Ei spun că sunt sigure, să îmi dea scris că sunt sigure. În 2012 am avut zeci de copii care s-au îmbolnăvit de TBC ganglionar, în urma vaccinării BCG cu vaccin importat din altă ţară şi nimeni nu a răspuns pentru îmbolnăvirea acestor copii, decât părinţii şi copiii care au suferit. Acum se doreşte să fim vaccinaţi cu forţa, dacă nu, prin constrângere. Câţi dintre noi mai au încredere în Ministerul Sănătăţii, care nu a făcut nimic să salveze Institutul Cantacuzino?, a spus George Stan.
 
El crede că dacă autorităţile vor reuşi să impună un act medical cu forţa, vor urma şi alte abuzuri.
 
"Dacă o astfel de lege care impune drept obligatoriu un tratament medical va trece, ulterior vom avea din ce în ce mai multe legi care vor fi din ce în ce mai atentante la viaţa noastră. Dacă dăm voie unora să ne injecteze nouă şi copiilor noştri în pofida voinţei noastre anumite produse biologice care se numesc vaccinuri, nu va trece mult timp până când şi alte proceduri medicale ne vor fi administrate obigatoriu. Începem să renunţăm la libertatea noastră. Deschidem cutia Pandorei", a mai spus Gabriel Stan.
 

Emanoil Florin Danciu consideră că ar trebui să fie "mai multă medicină preventivă"

 
"Cine face pesticide, otrăvuri care ne introxică, sunt cei care fac şi medicamente. La noi în ţară suntem aproape toţi vaccinaţi împotriva tuberculozei, dar suntem primii la TBC. Nu ar trebui să mai avem TBC. Este o legătură între infecţia cu HIV şi vaccinare. Mai grav decât reacţiile adverse, această lege este un precedent foarte periculos prin care se obligă un popor întreg să suporte un act medical împotriva voinţei lui, un precedent foarte periculos, nu vorbim de vaccinuri. Poate veni un guvern căruia să-i treacă prin cap anul viitor cine ştie ce. Este cel  mai grav lucru precedentul juridic pentru acest act nomativ", a adăugat preotul medic.  
 
La rândul ei, Amalia Şerban, director general în Ministerul Sănătăţii şi moderatorul dezbaterii, a spus la finalul dezbaterii că grupul de lucru care a elaborat legea va analiza toate propunerile transmise până acum şi cu siguranţă va elabora şi va finaliza un proiect de lege. "Grupul de lucru care a elaborat legea va analiza toate propunerile transmise până acum şi cu siguranţă va elabora şi va finaliza un proiect de lege mult mai bun, astfel încât toţi copiii să poată beneficia de acest drept al vaccinării şi de a ne asigura că nu vom mai fi în situaţia de a avea atât de multe cazuri de îmbolnăviri, nu neapărat de rujeolă, dar cu orice altă boală care poate fi prevenită prin vaccinare", a spus, la finalul dezbaterii, Amalia Şerban. 
 
Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a spus, de asemenea, că aceste argumente vor fi analizate. "Sigur că dânşii pot avea argumentele dânşilor, acestea trebuie analizate de specialişti, de jurişti. Trăim într-o ţară în care trebuie să ţinem cont de toate punctele vedere", a precizat Pistol.
 
Întrebată dacă aceste întâlniri pot fi considerate dezbateri, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a spus categoric nu. "Nu mi s-a părut că este vorba despre o dezbatere. Îmi pare rău că trebuie să spun că doi-trei oameni nu pot face faţă la ţipete, urlete, şi vorbit zece în acelaşi timp. Dacă se încearcă un răspuns (de către autorităţi sau de către cei pro vaccinare - n.r.), acesta nu este ascultat. Civilizat era să ne ascultăm unii pe alţii chiar dacă nu suntem de acord", a spus Adriana Pistol. 
 
Prima dezbatere privind legea vaccinării a avut loc în 11 mai şi au participat câteva zeci de persoane, sala fiind plină, majoritatea fiind cei care se opun vaccinării şi care cer ca legea să nu prevadă obligativitatea imunizării copiilor. De altfel, contestatarii - unii însoţiţi de copii - au venit cu coli A4 cu mesaje împotriva vaccinării obligatorii: "Nu vaccinării obligatorii!".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Franc Charles
26.05.2017, 17:25:22

Foarte pertinebta propunerea ca aceste companii care produc vaccinul sa raspunda in solidar cu statul prin semnarea unui vontract de efectele negative sle vaccinului..iar pentru a le inchide orice portita, ar trebui ca orice alterare a starii de sanatate in perioada urmatpare vaccinarii si fara a avea o cauza concreta trebuie asimilate efectelor vaccinurilor....daca statul si companiile isi asuma acest lucru atunci se poate fiscut, altfel e vorba doar de un abuz pentru imbogatirea unora fara nici o garantie

-1 (1 vot)
Mircea Nistor
28.05.2017, 21:51:03

Băi Charlot, vaccinarea a înlăturat selecţia naturală, care făcea ca doar cei cu imunitate extra să rămână întregi şi în picioare după ce dădea boala peste ei. Rezultatul a fost că s-au înmulţit în exces ciudaţii, paranoizii şi alte tipologii psihologice cu predispoziţie delirant-interpretativă...Natura , în infinita ei înţelepciune , se pare că a găsit remedierea pentru restabilirea echilibrului.. Să-i lăsăm dară pe toţi bigoţii din asociaţiile ortodoxe şi pe toţi suferinzii de teoria constipaţiei, pardon conspiraţiei,să refuze vaccinarea pentru ei şi odraslele lor. Să vedem dacă acatistele contra cost, închinatul la răspîntii şi metaniile sunt mai eficiente decît vaccinurile.. Fiecare pasere pre limba ei piere, şi apoi, cum ziceau bunii noştri străbuni romani, "Quod vult Jupiter perdere, dementat prius.. "

+1 (1 vot)
Realist
29.05.2017, 12:31:32

Excelent, Mircea !

nicolaescu alin
30.05.2017, 14:32:44

'excelent' my arse!mircica te cam inseli daca pui in prim plan motivele religioase antivaccinare;cata prostie si manipulare venind cu aberatiile astea ca un copil nevaccinat dar sanatos poate sa ii imbolnaveasca pe cei vaccinati; de ce s-au mai intepat atunci daca vaccinul nu le ofera protectie?mda e o problema, cu un minister al sanatatii bubos si corupt si cu reactii adverse prin vaccinare unele foarte grave si care sunt ascunse celor multi provaccinare ptr ca din start ar sta pe ganduri daca s-ar mai intepa de ar experimenta efectele adverse asa cum s-a intamplat copilului meu, cu efecte pe termen lung. aceasta lege cu vaccinarea obligatorie o resping din start, fiind un abuz prin lipsirea de libertate asupra deciziilor proprii. cretinii astia considera ca respingem vaccinurile datorita faptului ca am citit diverse stiri din surse indoielnice, insa nu a fost nevoie ptr ca am inceput sa citesc despre vaccinuri dupa ce au aparut reactiile adverse de la mizeriile lor pline de chimicale (saruri de mercur, aluminiu cu efect neurotoxic). nu este o inventie, e cruda realitate pe care oamenii trebuie sa o inteleaga si sa actioneze responsabil fata de copiii lor. cum spunea un medic acesti cretini care nu actioneaza in interesul romanilor ar trebui sa o lase moale daca nu vor sa fie urmariti, nu de DNA cu care s-ar putea intelege ci de oamenii normali care nu sunt putini. sa ne spuna si noua cineva ce mai inseamna viata ptr un parinte al carui copil e afectat iremediabil de administrarea fiolelor cu 'sanatate' otravita?

Modifică Setările