Societate

articolul anterior articolul urmator

„Vaccinarea la sat - o campanie Medici Pentru România” vine în sprijinul Guvernului şi ajută la imunizarea populaţiei din mediul rural

3
4 Jun 2021 12:31:31
Autor: Lorena Mihăilă

„Vaccinarea la sat - o campanie Medici pentru România” este o campanie care vine în ajutorul acţiunilor demarate de Guvernul României, Ministerul Sănătăţii şi CNCAV. Prima acţiune în acest sens va avea loc sâmbătă, 5 iunie, în Comuna Bătrâni din Judeţul Prahova. Acţiunile de imunizare vor avea loc doar în weekenduri.

Primii medici care s-au alăturat în mod voluntar acestei iniţiative sunt Dr. Anca Mincă, Dr. Adelina Popa şi Dr. Mădălina Postelnicu, alături de asist. Floricel Roxana şi asist. Ţigănilă Florentin. Ei vor merge sâmbătă, 5 iunie, alături de asistenţi, în Comuna Bătrâni din Prahova, acolo unde îi vor vaccina pe cei care doresc să se imunizeze, însă nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare din apropiere. Serul folosit va fi cel produs de compania Pfizer/BioNTech.

DSP-urile sunt cele care pun la dispoziţia medicilor şi personalului medical auxiliar maşini, vaccinuri, echipamente de protecţie, dar şi tablete pentru înregistrare.

Alex Costache, preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România” mulţumeşte persoanelor care s-au alăturat până acum în proiect şi face apel la medicii specializaţi din mediul urban să se alăture demersului de vaccinare a populaţiei de la sate. 

„Vreau în primul rând să le mulţumesc medicilor şi asistenţilor care deja ni s-au alăturat voluntar în această campanie şi să fac totodată un apel către toţi medicii specialişti implicaţi în campania de vaccinare la nivel urban pentru a veni alături de noi şi de a-şi aduce astfel contribuţia la extinderea vaccinării şi în mediul rural! Este mare nevoie de acest lucru pentru că multe dintre persoanele din mediul rural nu au resursele necesare pentru a se deplasa la centrele de vaccinare din oraşe, deşi îşi doresc să se vaccineze şi să pună astfel umărul la revenirea la normalitate.

Ţine de noi toţi să ne implicăm aşa cum putem şi să susţinem eforturile Guvernului României, ale Ministerului Sănătăţii, ale CNCAV, aducând vaccinul cât mai aproape de toţi românii. Îmi doresc ca şi această campanie Medici pentru România, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut cu campania ‘Nu Uităm de Ceilalţi’, să vină în sprijinul oamenilor, să reuşim să depăşim astfel, împreună, perioada grea a pandemiei”, declară Alex Costache, Preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România”.

Cei care doresc să se implice voluntar în „Vaccinarea la sat - o campanie Medici Pentru România”, pot trimite email la adresa contact@medicipentruromania.ro pentru a obţine toate detaliile necesare acestui demers.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Zürich
4.06.2021, 12:48:28

Guvernul ar face bine sa se ocupe de economie, sa reformeze administratia si sa elimine pensiile speciale asa cum s-au angajat in campanie ! Destul tam-tam cu tema covid,a r fi cazul sa revina la principala activitate si sa VEDEM IMBUNATATIRI consistente asa cum s-au angajat. Si speram ca s-au prins ca s-au dus vremurile in care guvernul putea forta cetatenii - nu mai merge baieti. Faceti-va treaba pentru care luati salariile babane si terminati cu prostirea.

-4 (6 voturi)
GRIGORIU Grieg
4.06.2021, 13:07:09

Probabil din graba sau din inversunare la vazul cuvantului "vaccin" v-a scapat ca acest articol nu are legatura cu guvernul. Este un program, o initiativa a unor medici romani, voluntari, care vor (pe langa alte initiative laudabile cum ar fi cautarea de alternative la exodul medicilor din Romania) sa ajute pe cei care vor sa se vaccineze dar nu se pot deplasa. Cred ca toti suntem de acord ca: 1. Vaccinul nu trebuie sa fie obligatoriu. 2. Vaccinul trebuie sa fie accesibil tuturor celor care doresc sa se vaccineze.

+6 (8 voturi)
Zürich
4.06.2021, 18:22:40

O campanie care vine în "ajutorul" acţiunilor demarate de Guvernul României Saracul guvern neajutorat, incapabil, trist si parasit :-) Trimitea palestinianul mult iubit o ambulanta mobila si-i rezolva rapid pe toti doritorii

-4 (4 voturi)
Modifică Setările