Societate

articolul anterior articolul urmator

Vaccinarea în şcoli. Gheorghiţă: Sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de echipe mobile

0
21 Sep 2021 16:27:52
Autor: Lorena Mihăilă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, după centralizarea datelor din 26 de judeţe, sunt peste 2.400 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile şi că vor exista 201 centre de imunizare proprii.

„Am centralizat situaţia în momentul de faţă din 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ la data de 17 septembrie. Sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele deja sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că în prima săptămână de şcoală au fost vaccinaţi 69 de elevi din trei judeţe: 23 în Vâlcea, 18 în Bucureşti şi 28 la centre de vaccinare din proximitate, în Hunedoara.
 
„În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ, în cinci judeţe: Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea. Reamintesc faptul că la nivelul unităţilor de învăţământ vaccinarea se poate realiza în cabinetele medicale proprii prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a afirmat coordonatorul campaniei naţional de vaccinare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările