Societate

articolul anterior

Vaccinel, Tulpina şi Imunitate. Idei de nume şi prenume, în ton cu vremurile, pentru copii şi adulţi

7
16 Jan 2021 09:51:31
Luca Dinulescu

Anii de restrişte 2020-2021, precum şi succesul, sau, după caz, insuccesul campaniei de vaccinare care a debutat la începutul celui de al treilea deceniu al secolului XXI, se vor putea măsura foarte uşor în viitor.

Mai precis, după gradul de penetrare al unor nume şi prenume cât se poate de frumoase şi totodată neaoşe în fibra profundă, în structura nominală intimă, dacă vreţi, a societăţii româneşti.

Bineînţeles, acestea vor trebui legitimate mitologic, drept care vor apărea basmele cu Vaccinoaia, cea cu care Făt Frumos ar fi obţinut imunitate împotriva Spânului, care la rândul lui n-ar fi nimeni altcineva decât, v-aţi prins, Raed Arafat. Chiar şi aşa, însă, Tulpina va deveni cel mai răspândit prenume, în fiecare zi urmând să fie descoperită, practic, câte una nouă, precum şi ceva mai haioasele Vaccin şi Vaccina.

Desigur, nici la diminutive nu vom sta rău, această super-putere incontenstabilă a poporului român. Astfel, Vaccinel, Vaccinuţ şi Vaccinuţa vor fi cele mai des întâlnite variante diminutivate ale unora dintre cele mai cunoscute prenume, ele urmând să fie o vreme pe val până când, inevitabil, se va impune în cele din urmă mult mai seriosul, teutonicul aproape, Imunitate. Ba chiar şi numele de familie vor fi invadate, treptat, de succesul campaniei, Vaccinescu urmând să devină, spre exemplu, o garanţie a ascendenţei ireproşabile, precum şi a clasei şi a bunului simţ. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că acest nume va garanta libera trecere absolut oriunde, un aşa-zis carnet de vaccinare, sau o dovadă în acest sens, nemaifiind, practic, necesare. Va exista însă, este adevărat, o linie roşie foarte clară, orice combinaţie rezultată din fatidicul virus, fie că este vorba despre Virusache, Viruseanu, Virusescu, sau poate chiar Virusologu, urmând să fie interzise din start. Lucru valabil şi pentru orice derivat din adjectivul pozitiv”, încercări inutile precum Ion Pozitivu, sau, mai rău, Ion Pozitivatu, urmând să fie respinse automat la Starea civilă.

Fireşte, bogăţia de prenume astfel rezultate nu ar avea niciun sens fără complementaritatea fenomenală pe care le-o vor conferi celebrele nume de familie româneşti. Mai mult, efuziunea socio-culturală care se va naşte dintr-o astfel de alăturare va fi incredibilă, propulsând oameni precum Vaccinel Dobrescu, Mihai Imunitate, Angela Microscop ori Tulpina Ionescu pe cele mai înalte culmi ale succesului, în absolut toate domeniile posibile. Desigur, nici firmele propriu-zise fabricante de vaccinuri nu vor scăpa de creativitatea românească, Pfizer Dumitrache, spre exemplu, ori Nicoleta Moderna putând fi, de ce nu, alăturări foarte inspirate ale variantelor de seruri (şi nume) disponibile pe piaţă.

Mai complicat va fi însă cu variantele negaţioniste ale acestora, practic nişte dubluri, sau corespondenţi negativi, dacă vreţi, ai persoanelor, pe stilul animateriei. Astfel, Anti-Vaccinel Dobrescu, spre exemplu, ori Anti-Mihai Imunitate vor deveni nişte oponenţi foarte puternici ai variantelor originale, practic spunând şi făcând tot ce fac aceştia, dar invers. Doar numele Oliviei Steer va rămâne acelaşi, asta trebuie spus fără niciun dubiu.

Iar în final, pentru că gluma e glumă şi nu doar că nu vreau să intru la zădărnicirea combaterii bolilor, dar nici să iau în derâdere suferinţa celor care au fost lezaţi, direct sau indirect, de virus, declar sus şi tare, sau mai bine zis negru pe alb, că eu sunt pro-vaccinare. Aşa îmi va rămâne şi numele, de altfel: Pro-Vaccinare Dinulescu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Stefan din Nord
16.01.2021, 10:07:35

Cum sa va strige lumea ? Pro-Vacinare Dinulescu cum scrieti in articol ,sau Pro-Vaccinare Dinulescu ?

-6 (12 voturi)
Iulian Arion
16.01.2021, 10:17:05

M-am inscris pentru vaccinare. Printre primii, poate prind vaccin cu cip de la Bill Gates. Am o intrebare: De ce nu se produce acest vaccin in Romania? Posibil raspuns pe aceasta platforma on line: https://adevarul.ro/economie/afaceri/firmele-romania-ultimul-loc-ue-lacapitolul-inovare-1_600192c45163ec427 1f9b53c/index.html Salariul minim fiind foarte mic, nu este rentabil sa inovezi. Munca mauala este prea ieftina si nu justifica investitia in PLC, SCADA, aplicatii software corespunzatoare. 1.Inapoierea tehnologica este consecinta salariului minim prea mic. 2. Migratia fortei de munca inovatoare catre state in care inovarea este stimulata. 3. Migratia fortei de munca manuale catre state in care munca manuala este mai bine platita. 4. Escaladarea privilegiilor de casta 5. Coacerea conditiilor pentru revolte spontane locale intru omorarea privilegiatilor

-5 (7 voturi)
Iulian Arion
16.01.2021, 10:18:28

Link: https://adevarul.ro/economie/afaceri/firmele-romania-ultimul-loc-ue-lacapitolul-inovare-1_600192c45163ec4271f9b53c/index.html

-4 (4 voturi)
Rac
17.01.2021, 04:00:11

Iulian Arion "poate prind vaccin cu cip de la Bill Gates." Nu se poate introduce cip prin vaccin . Trebuie o seringa cu un ac mai gros pentru cip . In schimb acest tip de vaccin va genereaza niste celule mutante . Pe care organismul ar trebui sa le recunoasca ca nu sunt omenesti . Adica celula omului ar trebui sa zica : Ia sa produc un mutant . Apoi sa zica : Vai ce am putut sa fac ! Ia sa distrug ce am produs . Intrebare : Cat timp poate organismul sa joace acest bambilici ? Spre deosebire vaccinul Rusesc foloseste metoda naturala : introduce in organismul uman virusi inconstienti , la care celulele omului intra in alerta : Corp strain ! Atacati !

-1 (1 vot)
Rac
17.01.2021, 04:07:16

Rac "Intrebare : Cat timp poate organismul sa joace acest bambilici ?" Ha, ha, ha Asta imi aduce aminte de savantii atei care zic ca evolutia se produce prin generarea de mutatii care la un moment dat devin permanente . Ha ha ha practic cred ca savantii sau nu cred nimic din evolutionism daca se joaca cu astfel de metode sau asteapta sa vada daca omul evolueaza intr-un virus urias .

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările