Societate

articolul anterior articolul urmator

Vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95% şi nu produce efecte adverse

2
18 Nov 2020 15:13:54
Autor: News.ro
Pfizer anunţă că urmează să ceară o autorizaţie de comercializare ”în câteva zile” Agenţiei americane a medicamentului (FDA) Foto shutterstock
Pfizer anunţă că urmează să ceară o autorizaţie de comercializare ”în câteva zile” Agenţiei americane a medicamentului (FDA) Foto shutterstock

Vaccinul laboratoarelor american Pfizer şi german BioNTech prezintă o eficienţă de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de covid-19, arată rezultatele finale ale testului lor clinic la scară mare, anunţă miercuri, într-un comunicat, această alianţă, relatează AFP.

Ele anunţau săptămâna trecută, în urma unor rezultate parţiale, o eficienţă de 90% a vaccinului lor. 

Rezultatele finale sunt mai bune decât cele publicate săptămâna trecută, care arătau o eficienţă de ”peste 90%”.

 Astfel, 162 de membri ai grupului căruia i s-a administrat un placebo a contractat noul coronavirus SARS-CoV-2, în timp ce în grupul căruia i s-a administrat vaccinul s-au îmbolnăvit opt persoane.

 Pfizer anunţă că urmează să ceară o autorizaţie de comercializare ”în câteva zile” Agenţiei americane a medicamentului (FDA).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Edmond Wolf
18.11.2020, 16:21:17

Asta e doar un spectacol mediatic, niște date intermediare nu date certe primite de la oamenii de știință. Presa plătită laudă. Care aveți curaj, vaccinați-vă. Mie mi-e frică. M-am vaccinat o singură dată ca adult, contra gripei și gripă mai urâtă ca în sezonul acela n-am făcut în toată viața mea. Asta m-a lecuit de vaccinuri, mai ales de acelea testate și probate 5 săptămâni în loc de 5 ani.

-1 (1 vot)
Ionel Marcu
18.11.2020, 17:16:31

Și nici temperatura de păstrare nu mai e -70 de grade, se poate păstra și în frigider!

-8 (8 voturi)
Modifică Setările