Societate

articolul anterior articolul urmator

Vaccinul Valneva anti-COVID-19 a avut rezultate „impresionante” în testele clinice. Compania franceză cere autorizarea în Uniunea Europeană

6
18 Oct 2021 13:18:16
Autor: Maria Ţaga
UE continuă negocierile cu Valneva, care va solicita aprobarea administrării serului în ţările blocului comunitar.
UE continuă negocierile cu Valneva, care va solicita aprobarea administrării serului în ţările blocului comunitar.

Compania franceză Valneva cere autorizarea în Uniunea Europeană a vaccinului său anti-COVID, în contextul în care rezultatele testelor clinice, publicate luni, arată că acesta provoacă mai puţine efecte secundare decât serul AstraZeneca, ambele având la bază virusul inactiv.

Şeful echipei de testare vorbeşte despre un răspuns imun „impresionant” provocat de acest vaccin, relatează Financial Times, potrivit Hotnews.ro.

Persoanele vaccinate cu serul Valneva, denumit VLA2001, au avut mai mulţi anticorpi decât cele care au primit serul AstraZeneca. Dezvoltat prin tehnologia virusului întreg, inactivat, vaccinul Valneva a fost testat în comparaţie cu cel al AstraZeneca, nu comparativ cu grupul care a primit doza placebo.

Răspunsul imun a fost „atât impresionant, cât şi deosebit de încurajator. (…) Aceasta este o abordare mult mai tradiţională a producţiei de vaccinuri decât cea a vaccinurilor folosite până acum în Marea Britanie, Europa şi America de Nord, şi aceste rezultate sugerează că acest vaccin candidat este pe cale să joace un rol important în învingerea pandemiei”, a declarat profesorul Adam Finn, dela Universitatea Bristol, cel care a condus testarea.

Peste 4.600 de persoane au participat la testele de fază trei ale vaccinului, iar rezultatele arată că au suferit mai puţine efecte secundare decât după imunizarea cu AstraZeneca. Nu a fost consemnat niciun caz grav de reacţii adverse.

„Aceste rezultate confirmă avantajele adesea asociate cu vaccinurile cu virus întreg inactivat”, spune, la rândul lui Thomas Linegbach, directorul executiv al companiei. Valneva va face teste şi pentru administrarea vaccinului la copiii cu vârste între 5 şi 12 ani şi pentru administrarea unei eventuale doze booster.

Pe de altă parte, UE continuă negocierile cu Valneva, care va solicita aprobarea administrării serului în ţările blocului comunitar, după ce a depus o cerere în acest sens şi în Marea Britanie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gabi Roata
18.10.2021, 13:36:18

Aveti grija la trolli agenti de influenta ai propagandei ruse! Mai jos puteti gasi o selectie de minciuni (fake news, dezinformare, semi-adevaruri alterate, teorii conspirationiste) din date de 17 Octombrie, postate (si permise de publicatie!) pe forumurile Adevarul. Minciunile apartin postacilor a caror activitate de astazi o puteti vedea in graficul de pe linkul de mai jos https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17

+5 (7 voturi)
ANTI TROLL Demascatorul de Postaci
18.10.2021, 13:36:52

Lista non exhaustiva a pofilelor de propagandiști care acționează pe Adevărul – CRIMINALI CARE VOR TREBUI SA PLATEASCA: - moftronix6 - Camelia Sorescu 37 - . CORONER - ion ion - d4v1de 1sa - Edmond Wolf - Gelu Vlad - Alexe Radu - Iobag Nerfos - Maat - Bob - Marius Dumitru - stk777 stk777 - Victor Nagy - No Mercy - Stan Toma - = aceeaşi mizerie - Fisnet Ion - butelie ilie - Ogor - Vasile Naftuli

+3 (5 voturi)
nihil sine deo
18.10.2021, 13:53:22

asta da vaccin

-6 (6 voturi)
TIBI
18.10.2021, 14:23:06

Vaccinul Valneva este făcut special pentru rumanași , vă transformați în crocodili grijă mare băieți

-1 (3 voturi)
Gigi Kent
18.10.2021, 14:53:37

Distinsa ta mamă deja s-a transformat în femelă de hipopotam. Când cască gura, nu scapă nimeni neînghițit.

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările