Vai de oile noastre

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În grija neţărmuită pentru propăşirea poporului român, Rotativa tricoloră-roşu, galben, verde- ”performează” cu angajările bugetare în aparatul de ştabi ai statului, în sute de posturi, cu oameni de partid, rubedenii, membri pcr (pile, cunoştinţe, relaţii)! Angajări în posturi bine remunerate, după buget, nene Iancule, necesare tocmai pentru a pune în practică strategia guvernamentală de dezvoltare!

Mioriţe, bălaie, ţurcane, mioritici, mieluşei...Vai de capul lor de oiţe mioritice, tunse şi cu lâna aruncată pe câmp, laptele şi brânza exploatate la maximum, au acum şi pielea-n băţ!

Vorbesc despre oiţele noastre cele de toate zilele, oiţele cu două picioare, turma Domnului, a doamnelor şi domnilor de la putere şi guvernare-oamenii simpli. Cunoscuţi în limbaj mai larg ca poporul român. Cel mai servit din câte cunosc cu sloganuri populiste, politiciene! Servil la urne şi exploatat necontenit de către democraţia originală a ultimelor trei decenii de libertate.

Păstorit după voia celui de sus de către tot felul de ciobănaşi, munteni, moldoveni şi ungureni, cu baci sibian, poporul român a trăit ultimul Paşte ca un ultim dezmăţ înaintea unei anunţate perioade lungi, care nici Dumnezeu nu ştie cât va dura, de post şi rugăciune!

Vine criza economică, anunţa recent ăl mai mare pesedist din ţară la ora actuală, nea Marcel Ciolacu, cu ceva timp înainte să de-a o raită de curiozitate în spatele frontului de război din Ucraina, de mână cu prim premierul rotativei politice la guvernare, Nicolae Ciucă.

Amândoi, împreună cu toţi membri actualului guvern, au anunţat criza economică prezentă deja din ce în ce mai pregnant în viaţa românilor odată cu tăvălugul preţurilor în creştere necontenită, începând cu energia, combustibilii şi continuând cu tot şi toate, inclusiv cu traiul de zi cu zi.

Rotativa lucrează! După paşte, înapoi la oile noastre!

Tot echipa de guvernare în vigoare, după euforia de la început, când anunţau râurile de lapte şi miere ce promiteau să curgă peste oiţele mioritice, după declanşarea crizei au anunţat cu aceleaşi surle şi trâmbiţe mincinoase măsurile de protecţie socială avute în vedere pentru protecţia populaţiei.

Măsuri care ca de obicei sunt doar pentru liniştirea şi adormirea ”prostimii”, căreia nu-i ţin de foame, ci, mai mult, îi înfig mai tare cuţitul la os. Că de, populismele nu taie preţurile în creştere vertiginoasă, iar voucherele orale, de 4 lei pe zi, pentru fiecare cap de sărăntoc nu acoperă nici pâinea proastă cea de toate zilele a românilor simpli.

Români simpli, care fiecare după puterile lui, au încercat să pună şi ei pe masa de Paşte ce au avut mai bun, ca toţi creştinii de altfel.

Învierea Domnului s-a produs şi anul acesta, iar acum oiţele disperate, ale căror venituri nu fac faţă avalanşei de preţuri care le scumpesc viaţa de zi cu zi, nu ştiu ce să mai facă. Încearcă să reziste, strâng tradiţional, din fund să se mai economisească, chivernisească, dar nu mai au din ce şi cu ce să reziste! Simt cum se strânge laţul de par şi cum pielea li se înalţă pe beţele facturilor la energie, gaz, combustibili şi la tot ce se vinde şi cumpără pentru asigurarea vieţii cotidiene.

Proporţional cresc şi asigurările de protecţie socială ale domnilor/tovarăşilor de la conducerea Rotativei guvernante, pe care nu-i doare gura să mintă. Aţi văzut doar cum îi mâna grija faţă de popor înainte de Paşte, când unii dintre ei s-au dus târâţi de cum altfel, televiziunile poporului, prin pieţe, preocupaţi să-i asigure pe oameni de tot sprijinul lor! Neprecupeţit! Cu atât mai mult cu cât pe ei nu-i doare la lingurică şi nici la cap decât dacă pierd ciolanul politic şi eventual ajung pe la Beciul Domnesc pentru fărădelegile lor.

Ba, mai mult, în grija lor neţărmuită pentru propăşirea poporului român, Rotativa tricoloră-roşu, galben, verde- ”performează” cu angajările bugetare în aparatul de ştabi ai statului, în sute de posturi, cu oameni de partid, rubedenii, membri pcr (pile, cunoştinţe, relaţii)! Angajări în posturi bine remunerate, după buget, nene Iancule, necesare tocmai pentru a pune în practică strategia guvernamentală de dezvoltare, precum şi proiectarea măsurilor sociale pentru protecţia poporului vulnerabil!

Astfel, vedem cu toţii cum guvernarea actuală face totul pentru oamenii săi, nu precupeţeşte nici un efort din banii publici atunci când alocă suplimentar circa 5, 5 milioane de lei anual pentru plata a 29 de demnitari angajaţi în plus, care completează lista până la 118 secretari de stat şi subsecretari de stat, funcţionari cu mapa şi figuranţi în aparatul actualei rotative la guvernare.

Ne întrebăm şi noi ca toţi oamenii: Ce fac sau ce vor face aceştia pentru poporul român? Nu ştim exact că nu avem sateliţii americanilor să vadă tot ce mişcă şi nu mişcă, dar ne putem da cu presupusul că vor face treabă. Treabă mare, mare, mare pentru ieşirea din criza economică, implementarea strategiei de guvernare şi evident, pentru protejarea, protecţia socială, ajutorarea milioanelor de amărăşteni ”hrăniţi” oral, zilnic, cu cei 4 lei promişi.

Trăim vremuri grele şi trebuie să fim uniţi, cei de sus cu cei de jos, în acest ”demers important” pentru asigurarea măsurilor şi protecţiei sociale a întregului popor, cum serios ne spune primul prim ministru al Rotativei guvernamentale, Nicolae Ciucă. Hai liberare!

Să facem totul ca ”cetăţeanul să rămână în centrul atenţiei noastre!”

Ca să fie bine, să nu fie rău!

Dragi români, staţi liniştiţi la locurile voastre! Pe timpul crizei economice, înainte şi după, strângeţi bine din b..i! Totul va fi bine! Statul lucrează pentru voi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite